מתכון |

מרק יוגורט קר עם פלפלים וירקות קלויים

מרק קר שמתחיל בתבנית אפויה בתנור, וחובה להתחיל להכינו יום מראש

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק יוגורט
מרק יוגורטצילום: דורעם גונט

מרק שמתחיל בתבנית אפויה בתנור, וחובה להתחיל להכינו יום מראש (אך העבודה מזערית ממש).

חומרים:

מתחילים בקליית ירקות בתנור. שמים בתבנית גדולה:

8 פלפלים אדומים

1 ראש שום כרסתני

2 בצלים קטומי-קטבים

3 תפוחי אדמה (ראו הוראות הכנה)

הכנה:

1. מתפוחי האדמה מסירים כעין "כיפה" וחורצים בסכין את החלק שנחשף. מורחים במעט שמן זית.

2. מכוונים טיימר לשעה, בטמפרטורה של 220 מעלות, ועוזבים את התנור והירקות לנפשם ללילה.

3. בבוקר מפרידים את הפלפלים מקליפותיהם וגלעיניהם מעל מסננת המוצבת בתוך קערה, כך שהנוזלים המופרשים במשך הקילוף הקל - יישמרו.

4. סוחטים את שיני השום מתוך הקליפות. יוצאת משחה שחומה וארומטית.

5. קולפים את הבצלים ותפוחי האדמה. שמים את בשר הפלפלים, משחת השום, הבצלים והתפודים (חתוכים גס) במעבד מזון.

6. מוסיפים:

4-3 כפות שמן זית

1 כפית סוכר

מלח ופלפל

1 כף גדושה פפריקה

7. מעבדים בפולסים קטנים עד שהכל קצוץ גס, ובשום אופן לא מחית.

8. מערבבים עם 3-2 מכלי יוגורט - השקיעו באחד משובח, טועמים, מתקנים תיבול, מגישים קר (אפשר לשדרג בשמנת מתוקה).

גיוונים

הכל!

* תבליני קארי חריפים ומתונים

* כמון וכוסברה ועשב-לימון

* עשבי תיבול קצוצים

* רוקט קצוץ

וכמובן, ליהנות כך, מן הטעם הטבעי.



איור: ליאורה גרוסמן

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ