בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

מרק יוגורט וירקות קלויים

מרק קר שמתחיל בתבנית אפויה בתנור, וחובה להתחיל להכינו יום מראש

תגובות
מרק יוגורט
דורעם גונט

מרק שמתחיל בתבנית אפויה בתנור, וחובה להתחיל להכינו יום מראש (אך העבודה מזערית ממש).

מתחילים בקליית ירקות בתנור. שמים בתבנית גדולה:

8 פלפלים אדומים

1 ראש שום כרסתני

2 בצלים קטומי-קטבים

3 תפוחי אדמה (ראו הוראות הכנה)

הכנה:

1. מתפוחי האדמה מסירים כעין "כיפה" וחורצים בסכין את החלק שנחשף. מורחים במעט שמן זית.

2. מכוונים טיימר לשעה, בטמפרטורה של 220 מעלות, ועוזבים את התנור והירקות לנפשם ללילה.

3. בבוקר מפרידים את הפלפלים מקליפותיהם וגלעיניהם מעל מסננת המוצבת בתוך קערה, כך שהנוזלים המופרשים במשך הקילוף הקל - יישמרו.

4. סוחטים את שיני השום מתוך הקליפות. יוצאת משחה שחומה וארומטית.

5. קולפים את הבצלים ותפוחי האדמה. שמים את בשר הפלפלים, משחת השום, הבצלים והתפודים (חתוכים גס) במעבד מזון.

6. מוסיפים:

4-3 כפות שמן זית

1 כפית סוכר

מלח ופלפל

1 כף גדושה פפריקה

7. מעבדים בפולסים קטנים עד שהכל קצוץ גס, ובשום אופן לא מחית.

8. מערבבים עם 3-2 מכלי יוגורט - השקיעו באחד משובח, טועמים, מתקנים תיבול, מגישים קר (אפשר לשדרג בשמנת מתוקה).

גיוונים

הכל!

* תבליני קארי חריפים ומתונים

* כמון וכוסברה ועשב-לימון

* עשבי תיבול קצוצים

* רוקט קצוץ

וכמובן, ליהנות כך, מן הטעם הטבעי.



איור: ליאורה גרוסמן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו