מימונה 2022: מתכון לז'בן - הנוגט המרוקאי

לא רק מופלטה: אין חגיגות מימונה שלמות בלי ז'בן - משהו בין ממתק לקינוח קציפתי, או הגרסה המרוקאית לנוגט

גיא פרץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ז'בן
גיא פרץ, שף אורח

לא משנה איך תקראו לזה: זבן, ז'בן אוג'אבן. במטבח המרוקאי מדובר במשהו בין ממתק לקינוח שאוכלים לא רק במימונה, אלא בכלל באירועים משמחים. מדובר פשוט בגרסה קצת אחרת לנוגט משולב בחלבוני ביצים מוקצפים והוא נטול קמח או דברי חלב.

למתכונים מומלצים נוספים לחגיגות המימונה

דרגת קושי: קל

חומרים:

1/2 ק"ג סוכר
מים עד לכיסוי הסוכר (ככוס-2 כוסות)
2 חלבונים
קורט מלח
5 טיפות מיץ לימון
3 טיפות מי זהר - מי ורדים

לקישוט:

פקאנים לא קלויים או אגוזי מלך לא קלויים או שקדים
עלי כותרת של ורדים מסוכרים

ההכנה:

1. שמים את הסוכר בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ואחריה מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד לקבלת סירופ או עיסה דביקה כמו מסטיק, אך לא מקורמלת.

2. בתום הבישול מטפטפים את טיפות הלימון ואת מי הוורדים ומצננים לחלוטין.

3. מקציפים 2 חלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים את עיסת הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה רצופה ואיטית (יכול לקחת בקלות כעשר דקות לפחות) עד לקבלת קצפת או עיסה מבריקה, צמיגית מעט ואחידה.

4. מעבירים את העיסה לכלי שקוף המתאים להגשה לשולחן (אפשר גם לזלף) ומפזרים את הפקאנים, האגוזים או השקדים ולעטר בעלי ורדים מסוכרים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ