שיר-ברנג'י: אורז בחלב עם סירופ זעפרן מהמטבח הפרסי

קינוח מתוק מהמטבח הפרסי של פודינג אורז דייסתי וחגיגי

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שיר-ברנג'י: אורז וחלב בסירופ זעפרן
הארץ

חומרים (ל-6 מנות):

2 כוסות אורז בסמטי
1 כוס מים
4 ליטר חלב בערך

לסירופ:

1 כוס מים
קורט זעפרן משובח
1 כוס סוכר

הכנה:

שמים את האורז והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מערבבים קלות כך שהאורז "ייפתח", כלומר שיתחיל את תהליך הבישול. מחלישים את הלהבה לבינונית ויוצקים פנימה ליטר חלב. מערבבים ללא הרף בכף עץ עד שהחלב נספג באורז. חוזרים על הפעולה ביתרת החלב עד שהאורז מבושל ונותר מעט חלב בסיר.

יוצקים את האורז לצלחות קטנות או לקעריות אישיות. מצננים ומקררים.

להכנת הסירופ:

מרתיחים את המים בסיר קטן, מוסיפים את חוטי הזעפרן ומערבבים עד שהנוזל נצבע צהוב. מוסיפים סוכר ומערבבים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס לחלוטין. מצננים ומקררים.

כל סועד מוסיף לאורז סירופ כאוות נפשו, מערבב ומתענג. אפשר לקשט בפיסטוקים או באגוזים אהובים אחרים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ