מרק ארטישוק ירושלמי עם קרם בצל

קים נווה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קים נווה, שף אורח
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
6 סועדים
מרק ארטישוק ירושלמי

רכיבים

1 קילו ארטישוק ירושלמי שטוף, אך לא מקולף
5 שיני שום
2 בצל סגול בינוני מקולף
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל
כמון
מים

הוראות הכנה

מחממים את שמן הזית בסיר גדול וצולים את הארטישוק הירושלמי בשמן כ-5 דקות. לאחר מכן, מוסיפים את שיני השום וצולים כ-5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.

מוסיפים לסיר כ-8 ליטרים של מים. מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם ומבשלים על אש קטנה למשך כשעה.

בזמן שהארטישוק מתבשל טוחנים את הבצל הסגול בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק. מוציאים ומעבירים למחבת עם חמאה. מערבבים עד לקבלת קרם עדין. לאחר מכן מניחים בצד להתקרר.

לאחר בישול הארטישוק כשעה, טוחנים גם אותו בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.

בזמן ההגשה יוצקים לכל קערית את המרק ומעליו מוסיפים כפית מקרם הבצל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ