כרוב ניצנים בציר בקר וסויה

מתוך ספר הירקות של ניר צוק ואלינוער רבין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
כרוב ניצנים בציר בקר וסויה
כרוב ניצנים בציר בקר וסויהצילום: Nicolas Garrat / iStockphoto via Getty Images     
מתוך ספר הירקות של ניר צוק ואלינוער רבין

כמות המנות: 6

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

750 גרם כרוב ניצנים טרי
1 כוס ציר בשר ( 250 מ"ל)
3 כפות רוטב סויה
1/2 כוס צנובר קלוי (75 גרם)
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין חדה חורצים בצד את הגבעול של כרוב הניצנים בעומק של 1 ס"מ. מעבירים לסיר עם מים רותחים ומעט מלח, מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים לכ-5 דקות, רק עד שהכרוב מתחיל להתרכך. מסננים.

2. מנגבים את כרוב הניצנים במגבות נייר, אפשר לחתוך לחצאים או לרבעים.

3. מחממים את הציר ואת הסויה במחבת גדולה, מוסיפים את הכרוב ומטגנים מספר דקות עד שהתחממו.

4. מסירים מהאש ומפזרים מעל את הצנוברים מתבלים במלח ופלפל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ