קראמבל תאנים
קינוח קיצי קל בכיכובה של התאנה
רועי סופר, שף אורח
רועי סופר, שף אורח
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קלקראמבל תאניםצילום: Getty Images IL
רכיבים
3 תאנים בינוניות חצויות
1 כף אמרטו
1 כף ברנדי משובח
100 גרם+ 1 כפית סוכר
100 גרם קמח
100 גרם חמאה
50 גרם אגוזי מלך טחונים
ריבת תאנים - לא חובה
הוראות הכנה
1. בכלי נמוך וחסין אש מסדרים את התאנים כשהצד החצוי כלפי מטה.
2. מפזרים אמרטו וברנדי ומעט סוכר (סך הכל כפית) על פני חלקה העליון של כל תאנה.
3. במעבד מזון, מעבדים בפולסים את הקמח, חמאה, אגוזים וסוכר לקבלת בצק.
4. משטחים את הבצק על גבי נייר אפייה בעובי 1.5 ס"מ.
5. אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות (עד שמתחיל להזהיב).
6. מפוררים את הבצק ומפזרים בצורה אחידה על גבי התאנים וניתן להוסיף גם את הריבה בין הפירורים.
7. אופים למשך 7-8 דקות נוספות לכדי הזהבה.
8. מומלץ להגיש עם כדור גלידת פיסטוק ליד.
כתבות מומלצות

הממשלה וגופי הביטחון מגבים את העבריינים. ואת מי עוצרים? את השמאלנים כמובן

"זה מה יש. תגיד רוצה או לא רוצה, ותבחר צבע": כך נקבע מחיר המכונית שלכם
במעבדה קטנה ברחובות נולד הנוגדן הראשון בעולם שנוצר על ידי מחשב

זאת הייתה תשובה מושלמת - כך מסבירים "כיבוש" ב-25 מילים בלבד

השיר של אפרת גוש נובע מהקרביים של מלחמתה בהתמכרות לאלכוהול
תגובות
על סדר היום
בשיתוף BEND
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
