אופים עם ילדים: דובשניות בטטה

הילדים אוהבים ממתקים ואתם רוצים שהם יאכלו בריא? לפניכם דרך קצת אחרת להכין בטטה, בצורה שהקטנים ישמחו לאכול

חן קרופניק, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
בטטות
מבשלים כמו לפירה, מועכים, מערבבים ושולחים לתנורצילום: Diana Taliun / Getty Images/iSto
חן קרופניק, עכבר העיר

הילדים שלי אוכלים הכל. לשמחתי הגדולה אני לא צריכה לריב איתם על לתת עוד ביס בכריך, או לאכול גם קצת מהסלט. להיפך, לפעמים אני צריכה להגיד להם שאולי מספיק, אבל אני לא מתלוננת. כיוון שאין להם כלל התנגדות לאכול כל פרי או ירק, ואף לטעום דברים חדשים - אני נהנית לגוון להם. קחו למשל בטטה - אפשר לאכול אותה מבושלת עם חמאה, אפשר להכין ממנה צ'יפס או פירה, ואפשר לאפות ממנה דובשניות בטטה. היא נאכלת אצלינו בכל צורה אבל כשהיא מגיעה בצורת דובשניות קטנות ומתוקות, היא נאכלת כמו גרעינים ולא שורדת את היום.

חומרים

1 כוס קמח תופח
בטטה אחת בינונית ומקולפת
חצי כוס סוכר חום
רבע כוס שמן

**אפשר לגוון ולהוסיף צימוקים, שוקולד צ'יפס ועוד

כלים

סיר
קערה בינונית
כף לערבוב
תבנית אפייה ונייר אפייה

מוכנים, היכון מתחילים לבשל

» מבשלים את הבטטה עד שהיא רכה ומועכים אותה היטב לפירה (אם יש סיבים או חתיכות קשות יש להוציא אותן וליצור מחית חלקה ואחידה). את המחית עצמה מצננים לגמרי.

» מוסיפים את השמן, הסוכר והקמח ומערבבים היטב, עד שנוצר בצק גמיש, רך ונוח לעבודה. אם הבצק יוצא דביק מדי - יש להוסיף מעט קמח ומערבבים בכל פעם, עד שנוצר בצק רך שלא נדבק וקל לעבודה. מהבצק יוצרים כדורים קטנים, ומניחים אותם על גבי התבנית במרחק מה זה מזה אובתבנית מאפין.

» אופים כרבע שעה בתנור מחומם מראש ל-175 מעלות, עד שהדובשניות מתקשות ונפרדות בקלות מהתבנית (והתחתית שלהן מזהיבה).

גם טעים וגם בריא?

ברור שהמתכון הזה הוא אחד המתכונים הכי טעימים ושווים שיש, אז מה כבר אפשר לשפר פה? מסתבר שלא הרבה. דנית כהן חלפון, מטפלת ברפואה סינית מ"הבית להתפתחות תינוקות" מציעה:

על פי הרפואה הסינית בטטה מחזקת את מערכת העיכול ואת הטחול במיוחד. לאנשים הנוטים לגזים, נפיחויות או עייפות אחרי האוכל, כדאי להרבות בצריכת ירקות כתומים מבושלים. הבטטה הינה מתוקה ויכולה להוריד חשק למתוק, היא מעלה את רמת הסוכר בדם באופן איטי, ולכן מומלצת במיוחד לילדים.

ההמלצה שלי היא להחליף את הסוכר בסילאן, בלי לשכוח לבדוק היטב שעל הסילאן רשום תמרים בלבד, ושאין בו תוספת סוכר. הסילאן משתלב נהדר עם בטטות. בנוסף, במקום קמח תופח ניתן לשים קמח מחיטה מלאה או קמח שיפון מלא.