קיש בצל וכרשה

צעד אחר צעד בדרך אל הקיש המושלם. המתכון של אמיר פורת ורוסלנה יונה מ"ביסקוטי"

אמיר פורת ורוסלה יונה, שפים קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קיש בצל וכרשה
קיש בצל וכרשהצילום: בועז לביא לביסקוטי
אמיר פורת ורוסלה יונה, שפים קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני

לפני שמתחילים בואו נעשה סדר ונבחין בין קיש לפשטידה: הקיש מקורו בצפון מזרח צרפת, ובסיסו קלתית בצק פריך ובליבו תערובת, או יותר נכון בלילה הנקראת רויאל המכילה לרוב שמנת, ביצים וירקות. אסכולה אחרת טוענת כי השימוש בגבינות הוא שלב אחר לגמרי בהכנת הקיש וכי אינו חלק מהבלילה. לצורך הכנת קיש רצוי להשתמש בתבנית עגולה בעלת דופן גלי ותחתית נשלפת (אם כי לא תנאי הכרחי), על מנת להקל על הוצאת המאפה בתום האפייה. פשטידה, במקורה היא מאפה מבוסס בלילה שבבסיסו בצק, אך ברבות השנים הפכה לשם גנרי לבלילה אפויה נטולת שכבות ומשחק מרקמים ולרוב נוהגים להכין אותה ללא בצק בכלל.

רכיבים

בצק פריך לקיש

200 גרם קמח

100 גרם חמאה

קורט מלח

1 ביצה

כף אורגנו טרי (אפשר גם יבש)

3 כפות מים קרים

הכנת רויאל:

2 ביצים

250 מ"ל שמנת מתוקה

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט טחון

כף קמח

מלית בצל כרשה יין לבן וברי:

3 בצלים חתוכים דק

1 כרשה חתוכה דק

100 גרם חמאה

קורט מלח ופלפל

כף קמח

חצי כוס יין לבן

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

כף טימין קצוץ

כף בזיליקום קצוץ

חבילת גבינת ברי פרוסה לרצועות

50 גרם גבינת קשקבל מגורדת

50 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת

תערובת רויאל

הוראות הכנה

הכנת הבצק הפריך:

מערבבים את כל החומרים במג'ימיקס או במיקסר למשך מספר דקות, עד קבלת בצק אחיד.

מקררים חצי שעה במקרר.

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ומניחים בתבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ

מחזירים לקירור.

הכנת הרויאל:

מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את התבלינים והקמח ומערבבים עד להיעלמות הגושים.

הכנת מלית בצל כרשה יין לבן וברי:

במחבת רחבה, מטגנים בחמאה את הבצל והכרישה עד לשקיפות.

מוסיפים מלח, פלפל וקמח ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.

מוסיפים את היין הלבן ומאדים למשך 5 דקות.

מקררים ומערבבים את מלית הבצל עם הגבינות, התבלינים, הרויאל והבצל הירוק.

אופים בחום של 170 מעלות למשך 30-40 דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ