מאפינס לימון אווריריים בהשראת תומאס קלר

מי שטורח בערב יום כיפור, יאכל ביס נימוח מעוגה בחושה בצאת הצום ובמקרה הנוכחי - מאפין לימון הכי טעים בעולם, לפי מתכון של תומאס קלר, בהתאמות קלות לחך הישראלי

עמרי פולק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מאפינס לימון
מאפינס לימוןצילום: עמרי פולק
עמרי פולק
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
12 מאפינס גדולים

בפרפראזה על הביטוי הידוע, הודיעה לי רוני אשתי כי "מי שטורח בערב יום כיפור, יאכל ביס נימוח מעוגה בחושה בצאת הצום". מאז היא מקפידה לעמוד במילתה ולהכין עוגה בחושה, לרוב בכמות כפולה שתהיה גם לארוחה המפסקת וגם לסוף הצום. השנה ברור לי שאת העוגה הבחושה יחליפו מאפינס לימון על פי מתכון של תומס קלר ומאפיית Bouchon. טעמנו את המאפינס לראשונה אחרי שחברים טובים סחבו עבורנו שניים מניו יורק, כי ידעו שיש לנו חולשה לטעם החמוץ. אז כן עכשיו, זה מאפין הלימון הכי טעים שאכלנו.

אמנם עשינו שינויים קלים במתכון המקורי ובין היתר, הוצאנו ממנו את הפרג (הטעם שלו לא היה מורגש במאפין המקורי, ואם אין לכם פרג טחון טרי זה רק יכול לקלקל). הכינו את הבלנדר הידני שלכם (בבקשה אל תוותרו עליו, וגם לא על הקירור. מבטיחים שהמרקם של המאפינס יהיה שווה את זה).

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

רכיבים

160 גרם קמח לבן
8 גרם אבקת אפיה
1/2כפית מלח
200 גרם סוכר
170 גרם ביצים (כל ביצה M שוקלת בערך 50 גרם)
3/4 כפית משחת וניל (אפשר לקנות בחנויות המתמחות ושווה שיהיה לכם בבית)
200 גרם חמאה מומסת וחמימה
60 גרם מיץ לימון
6 גרם גרידת לימון (כף נדיבה)

לזיגוג:

5-4 כפות גדושות אבקת סוכר
2-1 כפיות מיץ לימון

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה ומלח.

מערבבים בקערה נוספת באמצעות הבלנדר הידני: סוכר, ביצים ומשחת וניל.

מוסיפים את החומרים היבשים לקערה עם הסוכר, הביצים והווניל בשני פולסים. מערבבים בעזרת הבלנדר הידני רק עד לבלילה אחידה.

שופכים פנימה את החמאה המומסת והחמימה בזרם אחיד, וממשיכים לערבב (כן כן, עם הבלנדר) עד שהבלילה מתאחדת. מוסיפים גם את מיץ הלימון ומערבבים עד לבלילה אחידה.

מערבבים פנימה את גרידת הלימון, מכסים את הכלי בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
למחרת (או אחרי כמה שעות), מחממים תנור ל-220 מעלות וממלאים בינתיים את השקעים, לא עד הסוף.

רגע לפני שמכניסים את המאפינס לתנור מורידים את הטמפרטורה ל-170, ואופים 35-30 דקות.

נותנים למאפינס להתקרר לחלוטין ומצפים בזיגוג (אל תוותרו עליו, הוא ממש מוסיף): מערבבים אבקת סוכר ומיץ לימון עד למרקם של טחינה (אם אתם צריכים אינדיקציה יותר ספציפית, זה יותר לכיוון של טחינה גולמית) ומצפים את המאפינס. אם הכמויות הביאו לזיגוג דליל מדי/סמיך מדי, הוסיפו מיץ לימון או אבקת סוכר בהתאם לצורך.

כתבות מומלצות

מפגינים אוקראינים עם סמל חטיבת אזוב בקייב, החודש. הציבור לא מתמודד עם המורכבויות של העבר

בצל האשמות רוסיה בנאציזם, אוקראינה מתמרנת בין ניכוס הלאומנות למגננה

איור: עמוס בידרמן

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר

שי ופוטין בבייג'ין, בפברואר. התלות הרוסית בסין גדלה מאז הפלישה לאוקראינה ונתנה לסין מנופי לחץ

סין עשויה לנצח במלחמה באוקראינה, אלא אם המערב יתאחד מולה

סמי ברדוגו. "אין לי דמיון"

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים. דרעי היה ונשאר המורה הרוחני שלו

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בתביעה נכתב כי הראיון כולו "התנהל בצורה שאינה מכבדת או רצינית״ כלפיה

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

ריי דליו

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

ישראל פישר

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

מפגינים נגד יוקר המחיה מול בית הנשיא בסרי לנקה

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?