בניחוח כפרי: שוק טלה ותבשיל פריקה

בצלים, לימונים, תבלינים ושוק טלה אחת - תעדבנו את רשימת הקניות לסופ"ש כי זה המתכון הבריא והטעים שיעשה לכם את השבת

חן בן יוסף, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שוק טלה מפורק עם תבשיל פריקה
צילום: חיים יוסף
חן בן יוסף, עכבר העיר

איזה כיף שהסופ"ש הגיע - הרחובות נרגעים, השמש מפרגנת, והצורך בריחות מנחמים שיבלבלו את השכנים בחדר המדרגות הוא בלתי נמנע. לכבוד קבלת השבת של המדור, מסעדת רוטנברג הקסומה מעמק המעיינות מגלה לנו את הגרסה שלה למנה שתשלים את החוויה - שוק טלה מפורק עם תבשיל פריקה חמאתי שכל המשפחה תאהב. ראוי לציין שאת המנה המקורית ואת שאר תוצריה, רוקחת המסעדה מבשר עם תו תקן של "חי בריא", שמבטיח מוצר מקומי ואיכותי שמקורו בבעלי חיים שגדלו בהתאם לדרישות הרווחה הגבוהות ביותר. אז שלחו את הילדים לשחק וחממו תנורים – הגיע הזמן לבשל!

» מתכוני פטריות שישאירו אתכם בבית
» משהו טוב: מתכוני בשר לשבת
» הכשרות המומלצות של ירושלים
» עסקית הצהריים שתוציא אתכם מהמשרד

שוק טלה בלימונים עם תבשיל פריקה
באדיבות יזהר סהר, שף מסעדת רוטנברג

מצרכים לטלה:

1 שוק טלה מפורק מעצם
10 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
מלח ים אטלנטי
שמן זית
3 בצלים קלופים
3 לימונים יפים

מצרכים לפריקה:

2 בצלים קצוצים דק
50 גרם חמאה (ניתן להשתמש בשמן זית במקום)
500 גרם פריקה
750 מ"ל ציר ירקות / מים
מלח ופלפל

אופן הכנת הטלה:

1. מחממים תנור לחום גבוה (כ- 200 מעלות).
2. מעסים את השוק בתבלינים, שום ושמן הזית.
3. בתבנית חסינת חום ומרופדת בנייר אפייה מניחים את הבצלים חתוכים לפרוסות עבות, עליהם את שוק הטלה. את הלימונים חוצים, סוחטים מעל הבשר ומניחים גם בתבנית.
4. מכניסים לתנור למשך כרבע שעה. הופכים את השוק ונותנים עוד רבע שעה בתנור.
5. מוציאים את התבנית מהתנור, מורידים ל 140-150 מעלות, ואוטמים בנייר כסף. מחזירים לתנור ל 3 עד 4 שעות. תלוי בגודל השוק.
6. כשהבשר עסיסי ורך השוק מוכנה.

מכינים את הפריקה:

1. ממיסים חמאה בסיר ומאדים את הבצל.
2. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3. שוטפים את הפריקה ומוסיפים למים. מחזירים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים את המכסה ומבשלים למשך 20 דקות.

מגישים:

על טס גדול ויפה מפזרים את הפריקה. מעליה מניחים את שוק הטלה ומפרקים אותו בעזרת מלקחיים. את הרוטב שנותר בתבנית מוזגים מעל הבשר. בתיאבון.

צלחת עם כל טוב. שוק טלה מפורק עם תבשיל פריקהצילום: חיים יוסף

כתבות מומלצות

נעה ודוד שיסל. בזכות הסרט צבי בהחלט מאוד נוכח

"שואלים אם יש קשר לשיסל. אני אומר שאני הבן שלו, וישר עולה חיוך"

ויטמינים ותוספים בחנות פארם

כן, מדובר בסוג של אובססיה. זו רשימת תוספי המזון שאני לוקחת

אלן קאמינג ב"החבר הגאון שלי מהתיכון". כל זיכרון ילדות מחייב בדיקת עובדות

מרענן לראות טאץ' קומי בז'אנר שלא מצטיין בחוש הומור

סופה בחצי הכדור הדרומי

מחקר: התחזקות סופות שמדענים חזו ל-2080 מתממשת כעת

מארק צוקרברג

בין פייסבוק למדינה, אני מעדיף לחיות במדינה ושיסגרו את פייסבוק

כתבות שאולי פספסתם

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

אפליקציית קלארנה. החברה נמצאת במגעים לגיוס סבב חדש לפי שווי שנמוך בכ-30% מהשווי שקיבלה לפני שנה בלבד

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

בניין דירות בחולון

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

"כשבאנו לקבל משכנתא לרכישת הבית, התברר שהבעיה לא פשוטה כלל"

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?

המשווקים של פוליסות החיסכון הם סוכני הביטוח, שנהנים מעמלות שמנות

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"