חזה בקר צלוי עם תפוחי אדמה ראטה

לכתבה המלאה: הכבוד האבוד של הבריסקט, מנתחי הבקר הטובים שיש
רכיבים
1.2 ק"ג חזה בקר טרי
1 כף מלח ים אטלנטי
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1 כוס מים
כתריסר תפוחי אדמה מזן ראטה (אפשר גם זן אחר)
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-130 מעלות. מניחים את הנתח, כאשר שכבת השומן העבה יותר כלפי מעלה, בתבנית אפייה שיש בתוכה מגש מוגבה (כך שהנתח לא נוגע בתחתית התבנית). יוצקים את המים לתחתית התבנית, ומפזרים על הנתח את המלח והפלפל. עוטפים את כל התבנית בנייר אפייה, ומעל עוטפים בנייר אלומיניום – ומהדקים היטב לאיטום מלא. מכניסים לתנור ל-4 שעות.
שוטפים היטב את תפוחי האדמה (אפשר גם לקלוף, אבל אין חובה). מוציאים את התבנית עם הבשר מהתנור. מסירים את הכיסוי ומוציאים החוצה את המגש המגביה. מניחים את הבשר ישירות על התבנית (שוב, לוודא ששכבת השומן העבה יותר כלפי מעלה). מפזרים את תפוחי האדמה סביבו, ומחזירים לתנור. מגבירים את החום ל-160-150 מעלות, וצולים עד שתפוחי האדמה רכים (כ–45 דקות).