מתכון: לביבות כרישה טבעוניות של משק ברזילי
המתכון ללביבות הטבעוניות המפורסמות עם כרישה, תפוחי אדמה או בטטה של משק ברזילי
רכיבים
3 תפוחי אדמה מבושלים, מעוכים או 2 תפוחי אדמה ו-1 בטטה
½ קילו טופו מגורר במעבד מזון
צרור פטרוזיליה קצוצה
4 כפות מוצרלה סויה מגוררת (אופציונלי)
2 כפות שמרי בירה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כוס קמח תירס
לכרישה המקורמלת:
4 כרישות (פרסות) קצוצות
2 כפות שמן זית
מעט מלח
כפית סוכר
4 שיני שום
1/4 כוס יין לבן
הוראות הכנה
מתחילים עם קרמול הכרישות:
קוצצים את הכרישות. מחממים מחבת על אש בינונית עם 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הכרישות הקצוצות, מאדים ומקרמלים אותן עם מעט מלח, כפית סוכר, 4 שיני שום ורבע כוס יין לבן. כשהכרישות מקורמלות ומאודות מורידים מהאש ומניחים להצטנן.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה: מערבבים את כל הרכיבים.
מלבבים לביבות, מסדרים בתבנית עם נייר אפייה משומן.
אופים עד להזהבה בתנור מחומם.
**ניתן להחליף חלק מתפוחי האדמה בבטטה או בסלק (מבושלים) ולקבל לביבות צבעוניות.