כך תכינו קייזרשמרן כמו באוסטריה

קייזרשמרן הוא מעיין פנקייק אוסטרי חתוך לקרעים, אוורירי ושמנמן, כמו שאכלתם בטיול שלכם לזלצבורג. השף גלסייר האוסטרי שטפן מאכר זלל אותו בילדותו וכך הוא מכין קייזרשמרן בביתו ובגלידרייה שלו

שטפן מאכר, שף גלסייר אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קייזרשמרן
צילום: אפיק גבאי
שטפן מאכר, שף גלסייר אורח
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל

קינוח הקייזרשמרן זכור לי כבר מגיל הילדות, אי שם באוסטריה. כילד הייתי נוהג לטפס על הרים, כי רוב אוסטריה היא בעצם הררית ובתום כל טיפוס נהגנו לאכול את הקינוח בבקתה ההררית של הוריי. בחורף כשחזרנו מהסקי, אימי הייתה ממתינה לנו בבקתה עם צלחות גדושות של קייזרשמרן וריבת פטיפור בטעמים מתחלפים, פעם פירות יער, פעם תפוזים ופעם משמש.

יש דרכים רבות להגיש קייזרשמרן. במקור, הוא נעשה בכלל עם תפוחי אדמה ובגלגולים מגלגולים שונים הוא הפך למתוק. בסופו של דבר מדובר במעיין פנקייק אוורירי וקרוע. כמו מקושקשת, רק של פנקייק, שאפשר להגיש עם תפוחים מקורמלים, או עם ריבה, אפשר עם צימוקים ואפילו עם שקדים. אני נוהג להגיש דווקא עם כדור גלידה והרבה אבקת סוכר. לפני שתתקוממו על ניסיון הניכוס האוסטרי שלי את הקינוח עליו גדלתי, מיד אסביר. האימפריה האוסטרו-הונגרית שלטה על מדינות רבות, לכן ניתן למצוא את הקינוח במדינות רבות באירופה, בכל אחת מהן בגרסה מקומית מעט שונה. לטעמי, ואני לא משוחד, המקור האוסטרי הוא הטעים ביותר.

כשפתחתי גלידרייה בישראל, לא ידעתי שהישראלים מכירים ואוהבים את הקינוח הזה והגיעו לא מעט לקוחות שבדיוק חזרו מטיול בווינה או בזלצבורג וטעמו שם קייזרשמרן ושאלו אם אני מגיש כזה קינוח והתפלאו מאוד לשמוע ששף קינוחים אוסטרי מגיש זאכר טורט אבל לא קייזרשמרן. הם סיפרו שהם טעמו את הקינוח בטיולי הסקי שלהם, וכעסו ממש כשגילו שבעסק אוסטרי אין קינוח שכל כך מזוהה עם אוסטריה. זו הסיבה שהחלטתי להגיש את הקינוח בגלידרייה.

____

שטפן מאכר הוא שף גלסייר שנולד בווינה וחי בתל אביב, לאחרונה הוא פתח בה את הגלידרייה האוסטרית "שטפן"

רכיבים

4 ביצים
130 גרם קמח (כוס קמח פחות כף)
250 מ"ל חלב (כוס ועוד כף)
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר (4-5 כפות)
כפית מלח
2 מקלות וניל

הוראות הכנה

טורפים את הביצים, ומוסיפים אליהן את כל שאר המרכיבים. מערבבים עד שמתקבלת בלילה סמיכה. אם אי דלילה, הוסיפו עוד קצת קמח.

יוצקים את כל הבלילה למחבת חמה ומשומנת במעט חמאה, ומטגנים כ-3 דקות מכל צד. שימו לב, כדאי וצריך לעבוד עם מחבת שאותה ניתן להכניס לתנור.

לאחר הטיגון, מכניסים את המחבת עם המאפה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 10 דקות.

אחרי האפייה נותנים לקייזרשמן לנוח כחצי שעה. לאחר מכן חותכים אותו לחתיכות לא שוות בגודלן.

מסדרים את החתיכות בצלחות הגשה, וזורים מעל אבקת סוכר בנדיבות.

אפשר להגיש עם ריבת משמשים או אוכמניות ועם כדור גלידה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ