מתכון: לחמניות גבינה ברזילאיות מקמח טפיוקה - פאו די קייז'ו

Po de queijo - פאו די קייז'ו - או דה קצ'ו - לחמניות גבינה עם קמח טפיוקה הן אחד המאפים הברזילאיים האהובים. כך תכינו אותן לפי המתכון של פיליס גלזר, מתוך ספרה "אפייה בריא בקלי קלות"

פיליס גלזר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פאו די קצ'יו
פאו די קצ'יו צילום: Thais Ceneviva / iStockphoto via
פיליס גלזר

לחמניות גבינה או לחם גבינות הם מעדן מדרום אמריקה, פופולרי במיוחד בברזיל. זוהי וריאציה מקומית עם השפעות אירופיות, שנכנסה לברזיל בשנות ה -60 של המאה ה -20. את המתכון הראשון כתבה ככל הנראה הטבחית ארטמיה צ'אבס קרניירו, שמכרה את המעדן במספר מסעדות במדינת סאו פאולו. למרות שזה נקרא "לחם" או "לחמניות", מדובר בעיקרון במשהו שמזכיר מאוד את הביסקיט האנגלי ובכל מקום בברזיל רואים גישה קצת שונה, פעם מתוקה ופעם מלוחה - כשהעיקרון המנחה הוא אחיד: שימוש בקמח מניוק או טפיוקה ללא גלוטן וסוג של גבינה רכה ואלסטית בתוספת ביצים, מלח ושמן צמחי. זה הכל. כיוון שמשתמשים בקמח טפיוקה הלחמניות מתאימות מאוד לנמנעים מקמח חיטה.

כמות המנות: 18

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

¼ כוס שמן קנולה
¼ כוס מים
1 כפית מלח
1 כוס קמח טפיוקה
1 ביצה
1/3 כוס יוגורט
1 כוס גבינה צהובה (רצוי מחלב עיזים אורגני) או ½ כוס פרמזן, ½ כוס מוצרלה קשה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות. משמנים תבנית שקעים וחצי (של מאפין) בחמאה.

2. שמים את קמח הטפיוקה בקערה אחת.

3. בסיר קטן, מערבבים שמן, מים ומלח ומביאים לרתיחה. יוצקים לקערה עם הטפיוקה ומערבבים עם כף עץ. טורפים פנימה ביצה, יוגורט וגבינה ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית המוכנה.

4.מניחים את התבנית על המדף האמצעי בתנור, מנמיכים את החום ל-180 מעלות. אופים עד שלחמניות מתחילות להזהיב, כ- 25-30 דקות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ