מתכון: גוזלמה גבינות ותרד של עדן דוד

גוזלמה - אוכל הרחוב הכי טורקי שיש שמכינים מחמישה מרכיבים בלבד. בגרסה של עדן דוד הוא מקבל התאמה ישראלית בהשראת ארז קומרובסקי, עם כל מה שיש במקרר והתוצאה - מהמשתלמות שיש

עדן דוד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
גוזלמה
גוזלמה תרד וגבינות, מאפה בוקר מושלםצילום: עדן דוד
עדן דוד
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
6 סועדים
זמן בישול:
30 דקות

את הגוזלמה הראשון שלי אכלתי ברחובות איסטנבול, והוא תויק היטב בזכרונות שלי והוא פרח החוצה ברגע המתאים כשפגשתי את השף ארז קומרובסקי, במסגרת התכנית "משחקי השף".

ומהו גוזלמה? ובכן, הוא אולי המאפה הטורקי הכי פשוט שיש, אותו מכינים במקור בקלות רבה מחמישה מרכיבים. אז יש כאן בצק מיוגורט יווני וקמח (עם נגיעת מלח הכרחית). אותו בצק עוטף מלית של תרד, בצל ירוק וגבינות. על כל זה מזליפים מעט שמן זית והתוצאה מושלמת. את הגוזלמה אפשר למלא גם במילויים אחרים, כמו בשר טחון ועגבניות.

עדן דוד היא פיינליסטית העונה האחרונה של "משחקי השף"

רכיבים

כוס קמח לבן
חצי כוס יוגורט
קורט מלח
2 כוסות תרד ובצל ירוק קצוצים (שוטפים, מייבשים וחותכים) יחס של 3:1 יותר תרד מבצל
כוס גבינות שמפוררים ביד (פטה קשה איכותית, פטה רכה וגבינה עיראקית קשה) או: גבינות טובות שיש במקרר

הוראות הכנה

מערבבים את הקמח עם היוגורט, מוסיפים נגיעת מלח. ממשיכים לערבב עד שנוצר בצק אחיד ולא דביק. מניחים לרבע שעה.

בינתיים קוצצים את הירוקים ומערבבים אותם עם הגבינות.

חומרי הגלם הדרושים לגוזלמהצילום: עדן דוד

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק לבצק דקיק אותו חותכים לעיגול.

ממלאים כל חצי עיגול במלית, מקפלים לחצי סהר וסוגרים עם האצבעות.

משמנים היטב את המאפיםצילום: עדן דוד

מחממים מחבת עם קצת שמן זית ועוטפים כל יחידה משני הכיוונים בשמן.

מטגנים היטב משני הצדדים ואוכלים ישר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ