ארומתרפיה: מתכון לשייטל עם עשבי תיבול
עם מינימום התעסקות שמפיקה מקסימום טעם, המתכון להכנת שייטל של "קרנבל של בשר" ממלא את הבית בניחוחות עזים
רכיבים
1 ק"ג שפיץ שייטל
חופן ענפי טימין
חופן ענפי רוזמרין
חופן ענפי מרווה
חופן ענפי מנטה
חופן ענפי אורגנו
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס
שמן זית
הוראות הכנה
פורסים את הנתח לפרוסות דקות, בעובי של כ-1 ס"מ.
מכניסים את כל עשבי התיבול לקערה עם הבשר ומעט שמן זית. לשים את כל המרכיבים יחד בעזרת הידיים, כך שהבשר יספוג את הארומה של התבלינים.
מחממים מחבת ברזל עם מעט שמן זית מעל להבה גבוהה.
מפרידים את פרוסות הבשר מעשבי התיבול, וצורבים אותן על המחבת במשך דקה. מתבלים במלח ופלפל, והופכים כל נתח, לטיגון של דקה נוספת.
לאחר טיגון הנתחים, מכניסים למחבת את עשבי התיבול ומטגנים כמה שניות, עד שהם מפיצים ריח חזק. מעבירים אותם לצלחת ההגשה עם הבשר.
המתכון מתוך הספר "אדמה" של אוהד קויתי וגילי בן שחר, מקרנבל של בשר