מתכון: מצה בריי לא כמו של כולם

מצה בריי הוא מתכון שנכתב בהרבה קלוריות, אבל לצד ירוקים רעננים ואריסה חריפה הוא משדרג בקלות כל בוקר. השף של "מ'שוגע" מראה איך עושים מצה בריי כמו במסעדת פיין דיינינג, רק בבית

און משען, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מצה בריי לא כמו של כולם
מצה בריי לא כמו של כולםצילום: און משען
און משען, שף אורח
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
מנות:
16 יחידות אישיות

בדרך כלל אני לא אוכל מצות. משהו במרקם לא מסתדר לי, עד שזה מגיע למצה בריי. עם גבינה קטיפתית ונמתחת, ומעטפת פריכה, מוגש לצד תערובת ירוקים עם אריסה מעושנת - המאפה הזה הוא שדרוג משמעותי לכל בוקר. הצוות שלי ואני ב"מ'שוגע" חשבנו איך להפוך מאכל פסח שאוכלים כמעט בכל בית, למנה שהיינו שמחים להגיש במסעדת שף. קנינו ארגז מצות, המון גבינות ואסופת ירוקים והתחלנו לשחק עד שמצאנו את המשוואה שמרעננת את המצה בריי המוכרת. חשוב לציין שאת המצה בריי צריך לאכול חם. לכן חשוב שכל המרכיבים האחרים במנה יהיו מוכנים לפני הטיגון.

און משען הוא השף של "מ׳שוגע - מטבח מורשת ישראלי" וחנות ההמבורגר הקטנה

רכיבים

10 מצות
שמן לטיגון

לבלילה:

3 ביצים
קורט מלח

לתערובת הגבינות:

200 גרם פטה עדיף יוונית רכה מפוררת
2 כפות גבינת פילדלפיה
3 יחידות בצל ירוק קצוץ
2 שיני שום מגוררות
גרידה מליים / לימון אחד
2 כפות שמן זית
תערובת עשבי תיבול פרובנס (מבוססת על טימין, בזיליקום ואורגנו מיובשים)
50 גרם מוצרלה מגוררת

לתערובת הירוקים:

חופן שמיר
חופן עלי סלרי
ארבע יחידות בצל ירוק
חופן כוסברה
בצל סגול אחד חתוך לפרוסות

לאריסה:

2 חופנים גדולים של פלפל שושקה מיובש, ללא גרעינים ומושרה במים
20 גרם פלפל צ'יפוטלה מיובש
1 כף כמון
6 שיני שום
1 כף פפריקה מעושנת
2 גמבות אדומות, שרופות קלופות
50 מ"ל (חצי כוס) מיץ לימון
200 מ"ל שמן קנולה

הוראות הכנה

מתחילים עם האריסה:

ערב קודם, מנקים את פלפל השושקה מגרעינים בעזרת מספריים וכפפות, כדי להימנע מתחושת צריבה. משרים את הפלפלים בהרבה מים במשך לילה שלם.

ממשיכים בהכנת האריסה, מסננים ומייבשים את השושקות. מכניסים אותם, יחד עם כל המרכיבים, למעט השמן ומיץ הלימון, למעבד מזון. טוחנים הכל למשחה. בזמן שמעבד המזון עובד על מהירות גבוהה, מזלפים לסירוגין את מיץ הלימון והשמן, עד שמתקבלת תערובת חלקה וסמיכה. מעבירים לקופסא אטומה. התערובת נשמרת כחמישה ימים במקרר.

מי שלא מעוניין להכין אריסה בעצמו, יכול להשתמש במתכון גם באחת קנויה.

מכינים את המצות:

כשעה לפני הטיגון מרטיבים את המצות. מספיגים מגבת במעט מים חמימים וסוחטים את עודפי המים. מכסים את המצות עם המגבת. מדי פעם מרימים את המגבת, ומרטיבים את המצות קלות שוב.

מכינים את תערובת הגבינות:

מערבבים בקערה את כל מרכיבי התערובת עד שמתקבלת מסה אחידה, ומניחים בצד.

מכינים את הירוקים:

אין בתערובת כמויות מדויקות. בוחרים כמה לשים מכל ירק בהתאם לטעם האישי. קוצצים גס מאוד, או אפילו קורעים ביד. מתבלים במעט שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. מניחים בצד.

ההרכבה:

מרכיבים את המצה בריי: מחממים שמן במחבת. טורפים את הביצים בקערה שטוחה ורחבה, שבה נוח לטבול.

חותכים כל מצה בעזרת סכין חדה לשלוש רצועות. מניחים כף מתערובת הגבינות לרוחב הרצועה, ומגלגלים כמעט עד הסוף.

טובלים את המצה בביצה טרופה ומניחים במחבת עם השמן החם בכיוון הנגדי מאיתנו, כדי להימנע מהשפרצות של השמן. מטגנים עד הזהבה קלה. מניחים על נייר סופג וממליחים קלות.

מגישים מיד עם האריסה ותערובת הירוקים ולמשקיענים עם גרבלקס, צלפים ובצל סגול.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ