מתכון לכרובית בטחינה של דוחול

הכרובית המפורסמת של השף דוחול ספאדי והוגשה במשך שנים רבות במסעדת דיאנא

דוחול ספאדי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
כרובית בטחינה
צילום: יורם אשהיים
דוחול ספאדי, שף אורח

דרגת קושי: קל

מצרכים:

1 ראש כרובית
כוס טחינה גולמית
שמן זית לטיגון
¼ כוס מיץ לימון
מלח
כף חומץ רגיל
¾ כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומשרים בקערת מים עם מעט חומץ. שוטפים ומסננים, ומניחים בצד לייבוש.

2. מחממים שמן זית בעומק 3 ס"מ בערך במחבת. כשהשמן חם, מטגנים בו את פרחי הכרובית עד שהם רכים ושחומים. מניחים לרגע לייבוש על נייר מגבת.

3. מכינים טחינה מהטחינה הגולמית, הלימון והמלח. מוסיפים ¾ כוס מים פושרים כדי לדלל אותה.

4. מניחים את פרחי הכרובית המטוגנת בצלחת, יוצקים עליהם את הטחינה ומערבבים היטב.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ