אפרסקים בקרמל עם קרם פרש ופטל
מנה מתוקה-חמצמצה שכולה רעננות
טליה תדהר
טליה תדהר
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוניזמן בישול:
40 דקותאפרסקים בקרמל עם קרם פרש ופטל של השפית טליה תדהר צפרוני.צילום: בועז לביא
רכיבים
70 גרם חמאה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כוס סוכר
6 אפרסקים יפים, חצויים
קופסה קטנה של פטל טרי או פרי אדום אחר
250 גרם קרם פרש
הוראות הכנה
1. מכניסים למחבת את הסוכר, החמאה ומיץ התפוזים ומביאים לרתיחה. מערבבים עד להמסה ומוסיפים את האפרסקים על צד החתך.
2. מבשלים עד שהנוזלים הופכים לסירופ סמיך (כ-10 דקות).
3. מוציאים את האפרסקים מהמחבת ומעבירים אותם לתבנית אפייה כשהם הפוכים (צד החתך הפתוח למעלה). ממלאים כל גומחה (מקום החרצן) בסירופ, ומכניסים לתנור חם לכ-10 דקות. מקררים.
4. הרכבת המנה: מסדרים בכוס חצי אפרסק, כפית קרם פרש ופטל אחד. חוזרים על הפעולה - עוד חצי אפרסק, כפית קרם פרש ופטל. מסדרים מעל עוד חצי אפרסק כשהוא בולט מחוץ לכוס, ומעטרים במרכז בקרם פרש ופטל נוסף.
5. לכל כוס מטפטפים ¼ מהנוזלים שנותרו בתבנית ומגישים.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
בצל האשמות רוסיה בנאציזם, אוקראינה מתמרנת בין ניכוס הלאומנות למגננה

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר
סין עשויה לנצח במלחמה באוקראינה, אלא אם המערב יתאחד מולה

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם
תגובות
על סדר היום
בשיתוף BEND
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
