פטריות מאודות ומעולות
בישול באידוי שומר על הערכים התזונתיים ועל מרקם האוכל ולא מטשטש את הטעמים הטבעיים של חומר הגלם המרכזי

אידוי היא אחת משיטות הבישול האהובות עליי. הקישור האסוציאטיבי בין אידוי לאוכל דיאטטי או חסר טעם הוא שגוי וחוטא לעיקר. מעבר לכך, אמנם אפשר לקנות מאדה במבוק בכל חנות כלים, אבל אם כבר מרחיבים את הידע אז כדאי ללמוד עוד שיטת אידוי – בעזרת בלון מנייר פרגמנט (papillote – חפשו ביוטיוב).
רכיבים
2 כוסות מיקס פטריות פרוסות גס ועבה
1 ליים חצוי
3 עלי קפיר ליים יבשים או קפואים
1 קוביית חמאה
מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה
מסדרים על נייר אפייה במאדה את הפטריות, חצאי הליים, עלי קפיר הליים וקוביית החמאה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומאדים על סיר מים במשך שש דקות.
מגישים סגור למרכז השולחן.
אפשרות נוספת לאידוי:
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
מסדרים במרכז נייר אפייה את כל המרכיבים, מוסיפים מעט יין לבן וסוגרים לכיס אטום.
אופים את ה-papillote במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ומגישים סגור למרכז השולחן.
כתבות מומלצות
בצל האשמות רוסיה בנאציזם, אוקראינה מתמרנת בין ניכוס הלאומנות למגננה

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר
סין עשויה לנצח במלחמה באוקראינה, אלא אם המערב יתאחד מולה

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
