קלצונה במילוי פטריות מלך היער וגבינות
מאפה נהדר במילוי פטריות ושהוקפצו עם שום, בצל וגבינות. להכנה מהירה יותר, אפשר להשתמש בבצק שמרים מוכן
רכיבים
לבצק:
1 קילו קמח
½2 כפות שמרים יבשים
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
½2 כוסות מים פושרים
למלית:
2 פטריות מלך היער חתוכות לקוביות קטנות
4 שיני שום פרוסות דק
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם גבינת מוצרלה מפוררת
שמן זית
פלפל
מלח
לציפוי:
ביצה ביצה טרופה
הוראות הכנה
אם משתמשים בבצק קפוא:
מפשירים את הבצק המוכן ומרדדים אותו בהתאם להוראות ההכנה שעל האריזה. מחלקים ל-12 מלבנים שאורכם 14 ס"מ ורוחבם 12 ס"מ.
אם מכינים בצק תוצרת בית:
מערבבים קמח ושמרים בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז הקמח ומוסיפים מלח, שמן זית ומים פושרים. לשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מכדררים את הבצק, משמנים במעט שמן זית ומעבירים לקערה. מכסים במגבת את הקערה ומניחים בצד כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בינתיים מכינים את המלית:
מחממים במחבת כף שמן זית ומקפיצים פטריות, בצל ושום. ממליחים, מפלפלים, מכבים את האש ומצננים.
מערבבים את תערובת הפטריות עם גבינה בולגרית ומוצרלה.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. לשים שוב את הבצק ומחלקים ל-12 כדורים שגודלם כתפוז.
מרדדים כל כדור על משטח מקומח. מניחים במרכז הבצק כ-2 כפות מהמילוי ומקפלים לשניים. מהדקים את הקצוות היטב עד שמתקבלת צורת סהר.
מעבירים לתבנית ומברישים בביצה טרופה. אופים כרבע שעה, עד שהמאפה משחים.
כתבות מומלצות
בצל האשמות רוסיה בנאציזם, אוקראינה מתמרנת בין ניכוס הלאומנות למגננה

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר
סין עשויה לנצח במלחמה באוקראינה, אלא אם המערב יתאחד מולה

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
