קפונטה - דג ים עם ניוקי
מנה איטלקית צבעונית ומגוונת של ניוקי, דג ים וירקות
רכיבים
200 גרם דג ים כמו מוסר
3 כפות שמן זית לטיגון
1 חציל
100 גרם עגבניות שרי
מלח
פלפל
צרור פטרוזיליה
4 כפות קרם פרש
לניוקי:
1 קילו תפוחי אדמה
1 קילו מלח גס
1 ביצה
100 גרם קמח
1 כפית מלח דק
פלפל שחור
הוראות הכנה
1. הכנת ניוקי: זורים בתבנית את המלח הגס ומסדרים עליו את תפוחי האדמה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים כשעה. בודקים בסכין קטנה שקליפות תפוחי האדמה קשות והתוכן רך.
2. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, וכשהם עדיין חמים מוציאים את תוכנם לקערה. מועכים היטב את תפוחי האדמה או מרסקים במרסק ירקות ידני לקבלת מרקם חלק.
3. טורפים את הביצה ומוסיפים לקערה עם הקמח, המלח והפלפל. מערבבים הכל בעדינות בעזרת האצבעות לקבלת מרקם חלק ויציב.
4. מקמחים מעט את משטח העבודה ולוקחים חתיכה מהבצק. מגלגלים בידיים לקבלת גליל ארוך וצר בקוטר של כ-2 ס"מ. חותכים בסכין את הגליל לחתיכות של כ-3 ס"מ.
5. מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים את הניוקי לבישול. לאחר כשתי דקות יחלו הניוקי לצוף. מוציאים בכף מחוררת.
6.. הכנת הדג: מחממים שלוש כפות שמן זית במחבת. חותכים את החציל לקוביות קטנות ומטגנים עד הזהבה. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומוסיפים למחבת. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-5-6 דקות.
7. מנקים את הדג מעצמות ומעור, חותכים אותו לקוביות של כ-3 ס"מ ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד כ-3-4 דקות.
8. קוצצים את הפטרוזיליה. מוסיפים למחבת את הניוקי המוכנים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, וכמה נקודות של קרם פרש.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם

נילחם על זכותו של כל יהודי לקלל את האמ־אמא של כל ערבי
כשמתח בשטחים ומצעד הדגלים נפגשים, נוצרים תנאים לסערה מושלמת
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
