קבב דגי ים בגריל במעטפת כרישה

השף דרור שושן ואיש האדמה בני נקווה יוצאים מזרחה ומציעים מתכון לקבב דגים במעטפת כרישה אוריינטלי

דרור שושן ובני נקווה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דרור שושן ובני נקווה
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה
קבב דגי ים בגריל במעטפת כרישה של דרור שושן ובני נקווה.צילום: רמי זרנגר

רכיבים

לקבב:
400 גרם פילה מוסר ים נקי מעור ועצמות (פלמידה לבנה או אינטיאס)
25 גרם (כשתי כפות) מחית קארי אדומה
2 כפות עלי כוסברה
קליפת ליים מגוררת
כוס קרם קוקוס
קורט מלח
קורט סוכר דקלים מגורר
1/2 כרשה צעירה

למעטפת:
3 יחידות כרשה

לרוטב:
1 כוס קרם קוקוס
1/4 כוס מים
1 כף מחית קארי אדומה
2 עלי קפיר ליים
1 כפית סוכר דקלים מגורר
1 כף רוטב דגים
1 כף שמן
קורט מלח

להגשה:
עלי כוסברה מכמה גבעולים רעננים

הוראות הכנה

1. לקבב: טוחנים כמחצית מכמות הדג עם שאר המרכיבים במעבד מזון, עד למרקם חלק. קוצצים בסכין את המחצית השנייה של הדג לקוביות קטנות ומערבבים עם התערובת הטחונה. מקררים היטב.

2. יוצרים מהתערובת קבבונים קטנים בצורת גליל באורך 3-4 ס"מ ובעובי 2 ס"מ.

3. למעטפת כרשה: חוצים 2 גבעולי כרישה גדולים לאורכם וחולטים אותם למשך 30 שניות במים רותחים. מצננים במי קרח ומסננים. חותכים את עלי הכרישה לאורך לחתיכות של 10-12 ס"מ, משטחים אותם על קרש עבודה ומנגבים היטב.

4. לשיפודים: מניחים כל קבב על עלה כרישה ומגלגלים. משפדים 3 גלילי קבב על שיפוד עץ ומאחסנים במקרר עד השימוש.

5. לרוטב: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הקארי ומטגנים קלות. מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

6. להגשה: צולים את השיפודים במנגל או בגריל חם או על מחבת פסים 2-3 דקות מכל צד (על אש נמוכה-בינונית) מבלי לשרוף את הכרישה. יוצקים מהרוטב לצלחת הגשה, מסדרים מעל את השיפודים ומקשטים בעלי כוסברה רעננים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ