שיפודי טמפה טבעוניים לעל האש

לא רק טופו או סייטן יכולים לעלות על שיפוד לצלייה על האש, גם טמפה שמגיע מהמזרח ויודע לספוח אליו טעמי כל מרינדה שתכינו. שלוש הצעות לשיפודי טמפה טבעוניים על האש

שיפודי טמפה לעצמאות
שיפודי טמפה לעצמאותצילום: אברהם איטון
שלי גריפל
שלי גריפל

יום העצמאות מתקשר באופן אוטומטי למנגלים- חוגגים את הולדתה של ישראל בתנועות נפנוף בפארקים, בחצרות ובמרפסות, אבל מה שיהיה על המנגלים זו כבר החלטה אישית. אנחנו מציעים כמה מתכונים לברביקיו טבעוני עם טמפה, אחד מחומרי הגלם הבולטים יותר בעולם החלבונים הצמחיים. למי שלא מכיר, טמפה הוא צורה נוספת של סויה: מותססת, פרוביוטית, עשירה בחלבון וערכים תזונתיים רבים. זה חומר גלם עם טעם אגוזי ועדין שסופח טעמים בקלות ועל כן בתיבול המתאים יכול להחליף בשר בקלות.

הטמפה מגיע במקור מאינדונזיה ושם הוא מהווה כחלק בלתי נפרד מהתפריט המקומי ולכן בחרנו להציע שלושה שיפודים אסייתים שמשתלבים מצויין בטעמים מעושנים על האש. כל הכמויות הן בהנחה שבכל שיפוד יש שלוש קוביות טמפה. חבילת טמפה מספיקה ל-5 שיפודים.

שיפודי טמפה ברוטב סאטאי

חומרים:
1 חבילת טמפה חתוכה לקוביות
1/4 כוס חלב קוקוס
2-3 כפות רוטב סויה תמרי מופחת נתרן (או רוטב סויה רגיל)
1 כפית אבקת קארי צהובה (אפשר להחליף במחית קארי צהובה)
1 כפית כורכום
3 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כף סוכר חום
1 כף שמן קנולה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

לרוטב הבוטנים:
3 כפות חמאת בוטנים חלקה
1 כף רוטב סויה
1-2 כף מיץ ליים טרי סחוט
1 כף שטוחה סוכר חום
1-2 כפות רוטב צ'ילי
כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כף מים רותחים (פחות או יותר, המטרה היא להפוך את הרוטב למרקם של טחינה רכה)

מתחילים בהכנת המשרה:
מערבבים בקערה חלב קוקוס, רוטב סויה, אבקת קארי, כורכום, שום, ג'ינג'ר, סוכר חום וסויה.

הכנת הטמפה והרוטב:
לקערת המשרה מוסיפים את הטמפה ומערבבים היטב כך שכל הקוביות תהיינה מכוסות בו. מעבירים למקרר למספר שעות עד לילה.

לפני הצלייה, מערבבים את כל חומרי רוטב הבוטנים היטב עד שמתקבל מרקם של טחינה.

מכינים את השיפודים:
נועצים את קוביות הטמפה המושרות בשיפודים. מברישים כל שיפוד בשמן קנולה עם מלח ופלפל.

צולים על המנגל ומסובבים כך שישחים מכל צד. מגישים עם רוטב הבוטנים.

שיפודי טמפה ברוטב ברביקיו קוריאני

חומרים:
1 חבילת טמפה חתוכה לקוביות גדולות

הצעת הגשה לשיפודים אופציונלים:

בצל, קישוא, עגבניות שרי, פלפל וטמפה או בצל, אננס, פלפל, פטריות וטמפה

(אפשר להשתמש בכל שילוב ירקות שאתם אוהבים)

שיפודי טמפה לעצמאותצילום: אברהם איטון

למשרה:
1/4 כוס תמרי דל נתרן (או רוטב סויה רגיל)
2 כפות סוכר קוקוס או סוכר חום
1 כף שמן שומשום
בצל ירוק 1 קצוץ
3 כפות רסק תפוחים
3 שיני שום טחונות
½ כף שומשום
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 כפית פלפל שחור

ההכנה:

חותכים את הטמפה לקוביות וכך את הירק שנבחר לשיפוד. מכינים את המשרה על כל המרכיבים, מערבבים היטב.

משרים את קוביות הטמפה והירקות במרינדה ומעבירים למקרר למספר שעות עד ללילה (ככל שיישארו יותר זמן, הטעם יהיה חזק יותר).

מוציאים ומתחילים לשפד. מורחים את המשרה הנותר על השיפודים במהלך הצלייה. צולים על האש על להזהבה ולקצוות שרופים.

שיפודי טמפה לעצמאותצילום: אברהם איטון

שיפודי טמפה במשרה טנדורי

חומרים:
1 חבילת טמפה חתוכה לקוביות

למשרה:

½ כוס יוגורט טבעוני בטעם טבעי
1/2 כוס חלב קוקוס
1/2 לימון סחוט למיץ
1/2 כף סירופ מייפל
3 שיני שום כתושות (או 1.5 כפית אבקת שום)
1 כף ג'ינג'ר טחון או 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
1/2 כף פפריקה
1 כפית גאראם מסאלה
כפית כמון
כפית כוסברה
1/2 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי המשרה. משרים את קוביות הטמפה בקערת המשרה למספר שעות או עד לילה במקרר.

מוציאים את הטמפה, משפדים ומושחים שוב במעט מהמשרה שנותר בקערה. מעבירים למנגל לצלייה.

____

שלי גריפל היא ממייסדי טמפה ישראל

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות