שווארמה פטריות טבעונית

לא חייבים לוותר על החיבה לשווארמה, רק נותנים לפטריות הבשרניות לעשות את העבודה במתכון פשוט וקל

מעיין נדיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שווארמה פטריות
שווארמה פטריותצילום: מוטי מילרוד
מעיין נדיר
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 סועדים

בכל חבורה שיוצאת לפיקניק ומחליטה להכין ארוחה על האש, יש לפחות צמחוני או טבעוני אחד שלא צריך להתפשר ולאכול פיתה עם סלטים, צ'יפס ותוספות. אז למה לא להכין מנה שמוכנה בכמה דקות ותתן לו הרגשה שמישהו ממש אוהב אותו? על תקן הבשר מגיעות הפטריות הבשרניות והתיבול המקורי של השווארמה נשמר, והתוצאה: עונג טבעוני צרוף.

שווארמה פטריותצילום: מוטי מילרוד

אפשר להכין את השווארמה בבית במחבת ולחמם לפני ההגשה, או להכין אותה על המנגל עצמו, רק שבמקרה כזה צריך להתארגן מעט אחרת. אפשר לחתוך לקוביות גדולות או חצאים בבית ולהשרות בקופסה עד המנגל, לצלות על האש או להביא מחבת קטנה ולצלות עליה) ואז לחתוך לפרוסות שווארמה קטנות.

רכיבים

4 כפות שמן זית + כ-2-3 כפות לטיגון הבצל

2 בצלים לבנים, קלופים

1 כפית עמבה

500 גרם פטריות שמפיניון גדולות

1 סלסלה (חבילה) פטריות יער

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

פורסים את הפטריות לפרוסות. מעבירים לקערה ומערבבים עם שמן הזית והעמבה. מניחים בצד לשעה.

פורסים את הבצל לרצועות ובמחבת רחבה מאדים בשמן זית עד שמזהיב.

מוסיפים את הפטריות, מתבלים וצולים על אש גבוהה עד להזהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מערבבים ומגישים.

שווארמה פטריותצילום: מוטי מילרוד

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ