שעועית ירוקה צלויה עם בצל ירוק ועשבי תיבול

האפייה מוציאה את המיטב מהירקות, מרכזת ומזקקת את טעמם

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שעועית צלויה עם בצל ירוק ועשבי תיבול.
שעועית צלויה עם בצל ירוק ועשבי תיבול.צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
45 דקות

הסבתא הבולגרייה שלי לא חלמה לבשל כך שעועית, אבל אצלי כל ירק מגיע מתישהו לתנור. האפייה מוציאה את המיטב מהירקות, מרכזת ומזקקת את טעמם.

ואפשר גם: לזלף מעל יוגורט ו/או לפורר גבינה בולגרית או פטה.

רכיבים

700 גרם שעועית ירוקה רחבה או רגילה קטומת קצוות
6 גבעולי בצל ירוק
4 גבעולי תימין שלמים
3 גבעולי מרווה שלמים
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

להגשה:
2 כפות טחינה גולמית

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים שעועית ובצל ירוק בתבנית ומתבלים בתימין, מרווה, שמן זית, מלח ופלפל.
3. צולים 40 דקות, כאשר מדי 15 דקות מערבבים כדי שהשוליים לא ייחרכו. השעועית מוכנה כשהיא רכה וזהובה.
4. מזלפים מעט טחינה מעל ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ