אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
כנאפה סלק, ריקוטה ורוקפור של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף
כנאפה סלק, ריקוטה ורוקפור של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף צילום: דן לב
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
25 דקות

אם רוצים להשקיע בפרזנטציה עוד יותר, אפשר לצבוע את האטריות בסגול.

רכיבים

חומרים ל-6 מנות:

150 גרם אטריות קדאיף

50 גרם חמאה מומסת

למלית:

100 גרם גבינת רוקפור

100 גרם גבינת ריקוטה

1 כפית עלי טרגון קצוצים

1 כפית מלח ופלפל שחור

2 כפות אגוזי פקאן קלויים וקצוצים

לסלק מזוגג:

2 יחידות סלק מבושלים וחתוכים לקוביות קטנות

2 כפות חמאה

2 כפות סוכר חום

2 כפות חומץ בלסמי

1 כפית מלח ופלפל שחור

להגשה:

1 יחידה פיסטוקים גרוסים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את בסיסי הקדאיף:

מערבבים אטריות וחמאה מומסת בקערה. מפרידים את האטריות באצבעות, כדי שיכוסו בחמאה מכל הצדדים. מחלקים ל-6 ערמות עגולות (או מסובבים בעזרת מזלג לספירלה) ומניחים בתבנית.

אופים 15 דקות עד הזהבה יפה ואחידה.

מכינים את המלית:

מערבבים את כל החומרים.

מכינים את הסלק:

מקפיצים קוביות סלק בחמאה, סוכר ובלסמי 3-2 דקות לצמצום ומתבלים במלח ופלפל. אם הרוטב מסמיך מדי, מוסיפים מעט מים.

מרכיבים את המנה:

מזלפים או עורמים מן המלית על בסיסי הקדאיף, מפזרים קוביות סלק ומזלפים מעט מהרוטב שנותר. מקשטים בפיסטוקים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ