רועי גנצ’ולה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סלט סלק צרוב עם עשבים מקומיים רועי גנצ’ולה (
סלט סלק צרוב עם עשבים מקומיים של רועי גנצ’ולה צילום: אילון פז
רועי גנצ’ולה
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
מנות:
4 מנות
זמן בישול:
1 שעה

אני מאוד אוהב סלק, אבל קצת התעייפתי מהשילוב בינו לבין גבינה כחולה ורוטב ויניגרט. מי שמתעצל יכול לוותר על בישול הסלקים ולקנות אותם מבושלים בוואקום.

רכיבים

לסלק:

4 יחידות סלק בינוניים קלופים

70 גרם (שליש כוס) סוכר

60 מ"ל (4 כפות) חומץ בן יין לבן

1/2 כפית מלח דק

1 כף שמן זית

לסלט:

1/2 כוס עלי נענע

1/2 כוס עלי פטרוזיליה

1/2 כוס עלי כוסברה

2 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות באורך 2 ס”מ

1 קורט מלח

חופן עגבניות שרי

לרוטב:

250 מ"ל (כוס ועוד כף) מיץ לימון טרי מסונן

250 גרם (שני שליש כוס) סילאן

1/4 כפית זרעי שומר

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

טוחנים את מרכיבי הרוטב בבלנדר ומסננים.

מבשלים את הסלקים:

מבשלים את הסלקים בסיר עם סוכר, חומץ ומלח. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות עד שהסלקים רכים. מוציאים מהסיר וחותכים לרבעים. מחזירים לנוזלי הבישול ומניחים לצינון.

צורבים את הסלקים על פלאנצ'ה או במחבת משומנת בשמן זית כדקה מכל צד עד שצבעם מעמיק.

חוצים את העגבניות וצורבים גם אותן על הפלנצ'ה על על מחבת עד לצריבה יפה.

הרכבת הסלט:

מניחים את הסלקים הצרובים בקערה, מוסיפים את הרוטב וממליחים. מוסיפים עלים ובצל ירוק, מערבבים ומגישים מיד.

תגובות