בורקס פיתה

מנה שמוגשת בצלחת ויכולה להיות ארוחה שלמה. לצד ביצה עלומה תתקבל ארוחת בוקר שתספוג או תשכיח את כל מה שקרה בלילה

תומר כבירי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
תומר כבירי
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה וחצי
בורקס פיתה של שף־קונדיטור תומר כבירי.צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שרון בן אהרון

רכיבים

500 גרם בצק עלים
1 ביצה להברשה
5 כפות שומשום שחור

למילוי:
200 גרם פטריות מלך היער
מעט שמן זית
600 גרם נתחי פרגיות
200 מ"ל שמנת לבישול (אפשר גם שמנת צמחית)
100 מ"ל ציר עוף מוכן
50 גרם מחית כמהין (כ-2 כפות, להשיג במעדניות)
1 כף עירית קצוצה
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור

הוראות הכנה

1. מרדדים את הבצק לעובי 2 מ"מ, מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום שחור.

2. קורצים עיגולים בקוטר 15–20 ס"מ, מניחים בתבנית ואופים בחום של 200-210 מעלות. בצק העלים יתפח לצורת פיתה. מוציאים את המאפים מהתנור לאחר שמתקבל צבע זהוב.

3. הכנת המילוי: חותכים את הפטריות לקוביות בינוניות ומקפיצים אותן במעט שמן זית, עם מלח ופלפל.

4. מתבלים את הפרגיות וצולים אותן במחבת. חותכים את הפרגיות לנתחים בגודל ביס ומערבבים עם הפטריות.

5. מבשלים יחד את השמנת ואת ציר העוף עד הסמכה, מוסיפים את מחית הכמהין ומתקנים תיבול במידת הצורך.

6. בוקעים את החלק העליון של הפיתה וממלאים אותה בפטריות ובנתחי הפרגית. יוצקים מעל את הרוטב, מקשטים בעירית קצוצה ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ