מתכון לחמוצים איטלקיים

חמוצים איטלקיים (Giardiniera) עם מתקתקות עדינה שהולכים נפלא עם כל ארוחה

דוד שושן שף
דוד שושן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
Giardiniera
Giardinieraצילום: מרינה לבדב
דוד שושן שף
דוד שושן
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
צנצנת של 1.5 ליטר

ניתן לשלב מספר גדול של סוגי ירקות ומומלץ להשתמש בירקות טריים ככל האפשר על מנת שהשימור יהיה אופטימלי. לאחר הפתיחה מומלץ לשמור במקרר.

רכיבים

למשרה:

1 ליטר מים
1/2 ליטר חומץ יין לבן
30 גרם סוכר
30 גרם מלח
3-4 עלי דפנה
5-6 גרגירי ערער
5-6 גרגירי פלפל שחור

לירקות:

1 פלפל אדום
1 בצל בינוני
1 ענף סלרי
1 גזר
1/2 כרובית בינונית
1 זוקיני
2-3 שיני שום

הוראות הכנה

שוטפים היטב את כל הירקות (עדיף לחטא באמצעות סודה לשתייה).

ממלאים סיר במים ובחומץ. מוסיפים את כל חומרי המשרה ומביאים לרתיחה.

חותכים את הגזר לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

מפרידים את פרחי הכרובית.

חותכים את הבצל לפרוסות בינוניות.

קולפים את השום.

שמים את הגזר, פרחי הכרובית, הבצל והשום בקערה אחת.

חותכים את הפלפל לרצועות.

חותכים את הזוקיני לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

מניחים את הירקות הפלפל והזוקיני בקערה נפרדת.

כשהמשרה רתח, מכניסים פנימה את הירקות הקשים מהקערה הראשונה (גזר, כרובית, בצל ושום) ומבשלים כארבע דקות.

מכניסים לבישול את שאר הירקות ומבשלים כארבע דקות נוספות.

מסננים החוצה את הירקות והתבלינים, ושומרים את נוזל המשרה.

עיקור הצנצנת:

בסיר גדול, מרתיחים מים ומכניסים פנימה את הצנצנת, המכסה ושאר החלקים (אם יש) שבהם נשתמש לשימור החמוצים. מרתיחים כרבע שעה ומוודאים שכל החלקים נמצאים בתוך המים.

לאחר מכן ובעזרת מלקחיים (שגם אותם יש לעקר), מוציאים את הצנצנת ושאר החלקים ומרוקנים אותם מהמים.

בשלב הזה, אין לגעת עם הידיים באף חלק פנימי שיבוא במגע עם המזון.

מסדרים בתוך הצנצנת את הירקות ועליהם מוזגים את המשרה עד לכיסוי מלא.

סוגרים את הצנצנת ונותנים לה להתקרר בטמפרטורת החדר (20 מעלות לערך).

את החמוצים ניתן לשמור בחוץ עד כחודש ומרגע הפתיחה יש לשמור במקרר.

בכל מקרה בו יש תסיסה או מצטבר עובש בחלק העליון או אם נוזל השימור הופך צמיגי ו/או יש שינוי בצבע או במרקם התוכן – יש להשליך את תוכן הצנצנת.

דוד שושן שף

דוד שושן | מתכונים

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ