פודינג לחם מלוח

פודינג לחם לא חייב להיות מתוק. הנה מאפה זהוב ומוקרם של קוביות לחם, גבינת גרוייר ואספרגוס (או ירק אחר), שמתהדר בטעמים של פונדו שוויצרי

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פודינג לחם אספרגוס.
פודינג לחם אספרגוס.צילום: shutterstock
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה

המתכון מותאם לתבנית בגודל 25X12 ס"מ.

גיוונים:

מחליפים חצי מכמות הגבינה בגבינת עיזים או גורגונזולה. מתבלים את התערובת בשום ותימין.

במקום אספרגוס, באותה שיטה מכינים:

פודינג לחם כרישה: במקום אספרגוס משתמשים ב-2 גבעולי כרישה קצוצים ומאודים ב-2 כפות חמאה.

פודינג לחם ארטישוק: במקום אספרגוס משתמשים ב-8 תחתיות ארטישוק מהקפאה קצוצות ומוקפצות בשמן זית או משומרות בשמן זית.

פודינג לחם פטריות: במקום אספרגוס משתמשים בסלסילת פטריות פרוסות + 10 גרם פורצ‘יני מיובשות שהושרו ונקצצו.

רכיבים

6 פרוסות לחם שאור חתוכות לקוביות בגודל 3-2 ס"מ

2 כוסות חלב

2 ביצים

מלח

פלפל שחור טחון

אגוז מוסקט

צרור גבעולי אספרגוס ללא השליש התחתון — חתוכים למקטעים בני 3 ס“מ

100 גרם גבינת גרוייר או אמנטל מגוררת

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס.

מערבבים את כל החומרים למעט הגבינה, מתבלים ומניחים ל-10 דקות, כדי שהטעמים ייספגו.

מעבירים לתבנית ומפזרים גבינה.

אופים 45-40 דקות עד שהמאפה זהוב ויציב. מגישים חם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ