לביבות מנגולד וקדאיף עם טחינה

מי שלא טעם לביבות מאטריות קדאיף לא חווה פריכוּת מימיו. הן נשמרות היטב גם לאחר הטיגון, ולכן מתאימות גם לפיקניק

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות
לביבות מנגולד וקדאיף עם טחינה של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב

רכיבים

חומרים ל-20 לביבות:

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

שמן זית

1 צרור עלי מנגולד קצוצים

קורט אגוז מוסקט מגורר טרי

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

150 גרם אטריות קדאיף גזורות

2 ביצים

לרוטב טחינה:

1/3 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית מלח

להגשה:

1 עגבנייה מגוררת (לא חובה)

הוראות הכנה

מכינים את תערובת הלביבות: מטגנים קלות בצל ושום בשתי כפות שמן זית כשלוש דקות. מוסיפים מנגולד, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומטגנים עוד שלוש דקות לריכוך. מעבירים לקערה ומצננים.

לקערה, מוסיפים קדאיף וביצים ומערבבים.

בקערה נוספת, מכינים רוטב טחינה: שמים את כל החומרים ומערבבים.

במחבת, מחממים ארבע כפות שמן זית. יוצרים לביבות בעזרת שתי כפות ומטגנים דקה-שתיים מכל צד להזהבה. מעבירים לנייר סופג. מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם רוטב טחינה ואפשר גם עם עגבנייה מגוררת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ