לזניה עם כרישה ועגבניות

לזניה צמחונית קלילה, שקסמה טמון בשילוב הנפלא של כרשה, עגבניות וזיתים

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
לזניה כרישה ועגבניות של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (
לזניה כרישה ועגבניות של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דן לב
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה וחצי

המתכון מותאם לתבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ.

רכיבים

4 עלי לזניה

700 גרם (כ-8 יחידות) כרישה פרוסה דק

מלח

10 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס

100 גרם גבינת פטה מפוררת

לבשאמל:

50 גרם חמאה

35 גרם (1/4 כוס) קמח

1/2 ליטר חלב

קורט אגוז מוסקט מגורר

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת או תערובת של פרמזן וגאודה

מלח

לרוטב העגבניות:

2 כפות שמן זית

1-2 שיני שום כתושות

800 גרם עגבניות מרוסקות

2 כפות שמנת מתוקה (לא חובה)

מלח

פלפל שחור גרוס

קורט סוכר (לא חובה)

הוראות הכנה

הכנת הבשאמל:

ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח וטורפים כדקה ליצירת רביכה. יוצקים חלב בהדרגה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשבע דקות תוך כדי ערבוב עד שמסמיך. מתבלים באגוז מוסקט.

מכבים את הלהבה, מוסיפים גבינה ומערבבים עד שהיא נטמעת ברוטב. מתבלים במלח לפי הצורך.

הכנת רוטב העגבניות:

מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים שום ומטגנים דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים עגבניות ושמנת ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מתבלים במלח, פלפל וסוכר.

מבשלים כרישה במי מלח רותחים כ-10 דקות וסוחטים היטב.

הרכבת הלזניה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מורחים בתבנית שכבה של רוטב עגבניות ובשאמל ומערבבים קלות. מניחים מעל 2 עלי לזניה ויוצקים שכבה של רוטב עגבניות ושל בשאמל. מפזרים את הכרישה וזיתים, ומפוררים גבינה מעל. מכסים ברוטב עגבניות ובשאמל ומניחים את עלי הלזניה הנותרים. מסיימים עם רוטב עגבניות ובשאמל.

אופים 35-40 דקות עד שעלי הלזניה מבושלים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ