כנאפה בשר טחון עם פירות מיובשים

מלית בשר פיקנטית עם הרבה ראס אל-חנות, עטופה באטריות פריכות

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
כנאפה בשר טחון עם פירות מיובשים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף (
כנאפה בשר טחון עם פירות מיובשים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
25 דקות

צריך רק להוסיף טחינה ירוקה מלאה, כוסברה ונענע — ואתם מסודרים. אפשר להחליף את הטחינה הגולמית ביוגורט ולוותר על מיץ הלימון.

רכיבים

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 3322 ס”מ או ל 6- כלים אישיים:

300 גרם אטריות קדאיף

1/3 כוס שמן זית

למלית:

2 כפות שמן זית

3 צרורות בצל ירוק, הגבעולים קצוצים דק

500 גרם בשר בקר טחון גס

1 כפית גדושה ראס אל-חנות או בהרט

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס

2/3 כוס פירות יבשים קצוצים: משמש, חמוציות ודבלים קצוצים

להגשה:

1/2 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס מיץ לימון

1 כפית מלח

1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים

עלי נענע קצוצים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות.

הכנת המלית:

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצלים שתי דקות לריכוך. מוסיפים בשר טחון ותבלינים ומזהיבים עוד שתי דקות בלבד (הוא ימשיך להתבשל בתנור). מערבבים פנימה אגוזים ופירות מיובשים ומסירים מהכיריים.

הכנת בסיס הקדאיף:

מערבבים אטריות עם שמן זית בקערה. מפרידים את האטריות באצבעות, כדי שיכוסו בשמן זית מכל הצדדים. משטחים 2/3 מהכמות בתחתית התבנית או התבניות. מפזרים מעל את תערובת הבשר ומכסים באטריות הנותרות.

אופים 20 דקות עד הזהבה.

בינתיים, מכינים טחינה: מערבבים את כל החומרים ואם רוצים, מדללים ב-1/4 כוס מים.

אחרי שמוציאים מהתנור, חותכים את הכנאפה למנות ומגישים עם רוטב טחינה או יוגורט מתובל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ