גריסיני מסמולינה כמו באיטליה

Grissini Torinesi אלו הם הגריסיני שמגישים בפתחה של כל ארוחה באיטליה. זהירות, זה ממכר

דוד שושן שף
דוד שושן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
גריסיני מסמולינה
גריסיני מסמולינהצילום: מרינה לבדב
דוד שושן שף
דוד שושן
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
20 יחידות

גריסיני הם הפתיח האולטימטיבי לכל ארוחה שלעיתים מרוב שהם ממכרים הם עלולים גם לסתום את התיאבון. עם זאת ברגע שמתוודעים אליהם קשה מאוד להפסיק להכין אותם. מומלץ לשמור לקראת שבועות ובכלל לכל אירוח.

דגשים:

אם הגריסיני יוצאים ארוכים מאורך התבנית, עדיף לחצות את הבצק לפני הרידוד.

חשוב שהגריסיני יהיו אחידים לכל אורכם כדי שיאפו בצורה אחידה.

רכיבים

350 גרם (3 כוסות) סמולינה

180 מ"ל (3/4 כוס) מים פושרים (חשוב להקפיד על כך)

9 גרם שמרים טריים או 3 גרם (שליש כף) שמרים יבשים

1 כפית סירופ לתת או סילאן או דבש

30 מ"ל (2 כפות) שמן זית

5 גרם (1 כפית) מלח

הוראות הכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את המים והשמרים היטב עד שהשמרים נמסים לחלוטין.

מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית-נמוכה ותוך כדי תנועה מוסיפים את הסמולינה וממשיכים ללוש.

מוסיפים את סירופ הלתת (או הסילאן, הדבש) כשהמיקסר במהירות בינונית נמוכה.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש. מוסיפים את שמן הזית כשהבצק אחיד אך לא מדי (הכוונה שכבר שרוב החומרים התאחדו לבצק אך הוא לא חלק). ממשיכים ללוש עד שהבצק חלק.

מעבירים למשטח עבודה ולשים ביד כדקה.

מעבירים לקערה מקומחת להתפחה (כחצי שעה בטמפרטורת החדר, ביום קר כשעה).

מרדדים את הבצק עם מערוך, לשים שתי לישות ומעצבים לצורת מלבן בגובה 1 ס"מ.

מניחים ניילון נצמד על משטח, מניחים את הבצק עליו ועוטפים אותו. חשוב: כל הבצק צריך להיות עטוף בניילון כדי שלא יתייבש בהתפחה השנייה.

מתפיחים שוב לכחצי שעה.

מחממים תנור (עדיף עם טורבו) ל-200 מעלות.

פורסים את הבצק לרצועות צרות (ס"מ רוחב) ומגלגלים על המשטח תוך כדי מתיחה לצדדים עד שנוצרים הגריסיני.

צילום: מרינה לבדב

מניחים בתבנית על נייר אפייה ומורחים בשמן זית עם מעט מלח.

צילום: מרינה לבדב

אופים כ-15 דקות. מומלץ לאפות 10 דקות ואז לסובב את התבנית ולהמשיך לאפות עוד 5 דקות, על מנת שתהיה אפייה אחידה.

גריסיני מסמולינהצילום: מרינה לבדב

דוד שושן שף

דוד שושן | מתכונים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ