איך מכינים פופקורן בטעמים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סודות הגרעין: 6 דרכים להכין פופקורן בטעמים

לכתבה
דודו בכר

מי לא אוהב פופקורן? זה נשנוש קליל שלא מצריך עבודה מרובה, מעניק תחושה של חופשה או של קולנוע ובקלות יכול להפוך לחגיגה מושחתת. קבלו כמה מתכונים של שף קונדיטורית ליאור משיח, שישדרגו את החטיף האהוב

תגובות

פופקורן פיקנטי

פופקורן פיקנטי ליאור משיח
דודו בכר

לאוהבי החריף, גרסה קלילה של פופקורן עם מבחר תבלינים חריפים לבחירתכם. מושלם ליום חמסין, עם כוס בירה קרה בצד. 

מרכיבים:

3/4 כוס גרעיני תירס או 1 שקית של פופקורן למיקרוגל

4 כפות חמאה

1 כף אבקת צ׳ילי טחונה

1 כפית פלפל שאטה טחון

1 כף פפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם

אפשר להוסיף גם מעט טבסקו או רוטב סיראצ׳ה

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מכינים את הפופקורן בסיר או אם הלכתם על שקית הפופקורן למיקרוגל ומחממים לפי ההוראות שעל האריזה.

בינתיים מערבבים יחד את כל התבלינים ("מיטיבי לכת" יכולים לכתוש בעצמם את התבלינים) ומוסיפים לפופקורן המוכן.

שופכים ומערבבים. כדי לא לפגוע בפופקורן – עושים זאת מהר, שופכים את התבלינים ומערבבים מיד.

חשוב: לא למזוג את התבלינים ואז להשאיר אותם כמה דקות (כי אז הם יידבקו רק לחלקים מסוימים בפופקורן).

אפשר לשחק עם הכמויות של התבלינים לפי הטעם וההעדפה האישית של כל אחד.

פופקורן פופס

פופקורן פופס ליאור משיח
דודו בכר

כשהיינו קטנים, הם היו התשובה שלי לכדורי שוקולד. מאז הרבה השתנה, אבל החיבה לאותם כדורים לא. גרסה מגניבה לכדורי שוקולד, שיכולה להיות גם פעילות כיפית עם הילדים.

מרכיבים:

1 כף חמאה

45 גרם מיני מרשמלו, או מרשמלו רגיל

35 גרם פופקורן מוכן (במיקרוגל או בסיר)

50 גרם שוקולד לבן או מריר

סוכריות צבעוניות

10 מקלות סוכריות

אופן ההכנה:

בקערה שמתאימה למיקרוגל מחממים את החמאה ואת המרשמלו (הכי בטוח לחמם 10 שניות בכל פעם, ולערבב את התערובת בין חימום לחימום).

מוסיפים לתערובת את הפופקורן ומערבבים אל תוך התערובת הדביקה והמתוקה. מניחים את הקערה להתקרר לכמה דקות.

בינתיים ממיסים את השוקולד (ניתן להמיסו במיקרוגל או בקערה חסינת חום מעל לסיר קטן עם מים רותחים – בן מארי).

לאחר כמה דקות "מעצבים" את המרשמלו והפופקורן לפופס (כדורים) בידיים. בזהירות משפדים כל כדור על מקל סוכרייה ומוודאים שהוא לא יוצא מהצד השני של הכדור. טובלים בשוקולד (בזהירות, שלא ייפול פנימה), ובוזקים סוכריות מעל (אפשר להניח את הסוכריות, פופס, בכוס או בצנצנת כדי שהשוקולד יתמצק).

פופקורן פיצה

פופקורן פיצה ליאור משיח
דודו בכר

מושלם לרגעי מאנצ'יז, אך גם מעט יותר מורכב. אגב, בעיני זו התשובה לשאלה מה קורה כשמערבבים שני מאכלים אהובים יחד.

מרכיבים:

3/4 כוס גרעיני תירס או 1 שקית של פופקורן למיקרוגל

1 כוס רוטב עגבניות

1/2 כוס מוצרלה מגוררת

1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת

1 כף אורגנו יבש

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מכינים את הפופקורן בסיר או במיקרו.

מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.

מערבבים בקערה את הפופקורן עם רוטב העגבניות, התבלינים והגבינה הצהובה. משטחים את התערובת על מגש ובוזקים את המוצרלה מעל התערובת.

אופים בתנור שחומם מראש לכ-15 דקות.

מוציאים מהתנור, מניחים על השיש לכמה דקות וחותכים לריבועי פיצה-פופקורן.

פופקורן קרמל מלוח

פופקורן קרמל מלוח ליאור משיח
דודו בכר

קלאסיקה אמריקאית, שהולכת ותופסת תאוצה לאחרונה בקרב הקהל הישראלי. יש רק בעיה אחת עם המתכון הזה: ממכר בטירוף!

מרכיבים:

1/2 כוס אבקת סוכר

2 כפות סוכר רגיל

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן

3/4 כוס גרעיני תירס

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את הסוכרים והמלח.

מחממים את השמן בסיר, מוסיפים מעט גרעיני תירס עד שהם מתחילים לקפוץ. כשזה קורה, מוסיפים את יתר הגרעינים ומכסים את הסיר. מנענעים אותו מדי פעם.

כשהגרעינים מתחילים לקפוץ במהירות, פותחים בזהירות רבה את המכסה ומכניסים פנימה את תערובת הסוכר והמלח.

ממשיכים לבשל תוך נענוע של הסיר מדי פעם, עד שהקפיצות פוסקות.

מוזגים ישר לקערה.

פופקורן מוחיטו פצפוצי אורז

פופקורן מוחיטו ליאור משיח
דודו בכר

מתכון ששומר על הפופקורן יחסית קליל ופירותי, אבל מתאים למבוגרים בלבד. 

מרכיבים:

1 כוס אורז

2 כוסות מים

1/4 כוס שמן

2 שוטים של רום

גרידה מליים אחד או לימון

20 עלי נענע או בזיליקום כתושים במכתש ועלי

אופן הכנה:

פצפוצי אורז ביתיים הם עסק מעט מורכב, אבל השיטה הטובה ביותר היא לבשל 1 כוס אורז עם 2 כוסות מים, לפי הוראות היצרן.

לאחר הבישול יש לייבש את האורז (עדיף להפריד כמה שיותר את פתיתי האורז אחד מהשני). אחרי שמייבשים את האורז המבושל אפשר להכין פופ-אורז, ממש כמו שמכינים פופקורן.

מחממים את השמן בסיר, מכניסים תחילה כמה גרעיני אורז. ברגע שהם מתחילים לקפוץ, מוסיפים את השאר. מכסים את הסיר ומנענעים מדי פעם, עד שכל האורז התפוצץ.

*לחלופין, בשביל מתכון זה, ולמי שדוגל בקיצור תהליכים - ניתן להשתמש גם ב-2 כוסות פצפוצי אורז קנויים.

מערבבים בקערה את פצפוצי האורז עם הרום, גרידת הליים ועלי הנענע וזוללים לצד כוס מוחיטו קרה ומרעננת.

פופקורן בורשט

פופקורן בורשט ליאור משיח
דודו בכר

מרכיבים:

3/4 כוס גרעיני תירס או 1 שקית פופקורן למיקרוגל

3 סלקים קטנים

1 כף סוכר

1 כפית תמצית וניל

100 גרם גבינת מסקרפונה

עלי בזיליקום טריים

מלח גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

מכינים את הפופקורן לפי ההוראות.

מעבדים את הסלקים למיץ במכונת מיצים ביתית, או במעבד מזון. מסננים את המיץ ומבשלים בסיר יחד עם הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת סירופ. מקררים.

מוזגים את הסירופ מעל הפופקורן המוכן ומערבבים היטב, כך שהפופקורן יצופה בסירופ.

מפזרים מעל הפופקורן המצופה קנאלים קטנים של גבינת מסקרפונה, מלח גס לפי הטעם ועלי בזיליקום טריים בשביל הצבע והארומה.

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות