לא רק בממולאים: ארבעה מתכוני קישוא לא שגרתיים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא רק בממולאים: ארבעה מתכוני קישוא לא שגרתיים

לכתבה
קרפצ'יו קישואים תומר אפלבאום

הקישוא מפתיע דווקא כשהוא נאכל טרי או כבוש. השף נתן ספיבק מחוות צוק מראה שיש חיים אחרי הממולאים

3תגובות

קישוא הוא מאותם ירקות שאנשים נוטים לאהוב או לשנוא, ומי שכבר כן מחבבים נוטים לבשלו במרבית המקרים, וחבל. הקישוא הוא ירק שמאוד מפתיע דווקא כשהוא נאכל טרי או כבוש. קישוא זה לא רק ממולא, אנטיפסטי או תבשיל. רגע לפני שתחלוף עונת הקישואים, כפי שהיא בטבע, אפשר למצוא בשוק בכל מיני סוגים (כולל קישוא כוכב, זוקיני ירוק וצהוב), אז כדאי להיות יצירתיים ולנצל את מלוא היתרונות הטמונים בהם ולקחת מנות מוכרות ולשלב בהם את הקישוא והזוקיני.

כל המנות שמיד תראו נולדו תוך כדי סרוויס במסעדה, באלתור ממש, על מנת לתת אלטרנטיבה צמחונית בארוחה, כשהיה שפע של חומר גלם שרק הזמין לשחק עמו ולצאת קצת מהקופסה. היופי הוא שכל מנה היא קלה להכנה ופשוטה ועומדת כמנה בפני עצמה או כתוספת.

קרפצ׳ו קישוא

קרפצ׳ו קישוא
תומר אפלבאום

המנה הזאת נולדה אחרי שסועדת בהיריון ביקשה מנה שיכולה להוות תחליף לקרפצ׳ו בעל הבשר הנא

חומרים:

קישוא כוכב (לחלופין, אפשר להשתמש בזוקיני ירוק או צהוב)

1 כף קרם פרש (אני אוהב את של משק יעקבס)

חופן צלפים במלח, מטוגנים קלות במחבת

מעט צ׳ילי אדום חריף

3-4 פילה אנשובי

100 גרם גבינת תום עזים, מגוררת לגילופים גדולים

מעט שערות של שומר לקישוט 

מעט פלפל שחור גרוס

מיץ מלימון 

מעט שמן זית, לזילוף

ההכנה:

פורסים את הקישוא דק ככל הניתן על מנדולינה או בסכין.

מסדרים על צלחת הגשה.

מטגנים במחבת מעט צלפים עד שהם נפתחים ומניחים על נייר סופג.

מעל הקישוא מפזרים פלפל שחור, מיץ לימון ושמן זית, מסדרים את יתר המרכיבים בצלחת ההגשה ומסיימים בפיזור גילופי גבינת תום העזים מעל.

סלט חם של זוקיני ומנגולד
תומר אפלבאום

סלט חם של זוקיני ומנגולד

סלט קישואים זה מהווה בעצם בסיס לפסטה צמחונית אבל הוצאתי את הפחמימות מהמשוואה, כך שהוא הפך לסלט חם עם עם מינימום התעסקות, קליל יותר והכי טעים

חומרים:

1 זוקיני צהוב

1 זוקיני ירוק

1 קישוא

גבינה צ׳רקסית ביתית צלויה בתנור עם פסטו (לחלופין, ניתן להשתמש בגבינת תבור)

חופן עלי מנגולד ללא הגבעול, חתוכים לרצועות דקות

3 שיני שום פרוסות

תערובת דואה (תערובת תבלינים מצרית, להשיג בחנויות התבלינים)

100 גרם שומשום, טחונים

50 גרם זרעי כוסברה, טחונים

25 גרם זרעי כמון, טחונים

50 גרם בוטנים או אגוזים אחרים (כמו מלך או לוז) לא קלויים, טחונים

רבע כפית מלח גס

25 גרם משייה (קליפת אגוז מוסקט, להשיג בחנויות התבלינים) טחונה

ההכנה:

טוחנים את כל התבלינים (דואה, שומשום, כוסברה, כמון, אגוזים ומשייה). אם אין מטחנה מתאימה, אפשר לבקש שיטחנו בעת הקנייה בחנות התבלינים ומומלץ שהטחינה תהא בסמוך להכנת המנה. 

פורסים את שלושת סוגי זוקיני דק על מנדולינה.

פורסים את שלוש שיני השום. 

חותכים צרור עלי מנגולד, ללא החלק הלבן.

צולים את הגבינה הצ׳רקסית ב-200 מעלות כ-20 דקות.

מקפיצים על מחבת חצי מכמות שיני השום עם עלי המנגולד ומתבלים במלח ופלפל שחור.

על מחבת חמה נוספת, מקפיצים את הזוקיני עם שמן זית, מלח ופלפל השחור.

מערבבים את המנגולד ואת הזוקיני, מפזרים מעל את הגבינה הצלויה ואת תערובת הדואה ומגישים. 

מיני קישוא
תומר אפלבאום

מיני קישוא במילוי בשר וגבינת אמנטל

מנה קלילה של קישוא ממולא ששוחה במרק קר של יוגורט עיזים, מלפפון (בקיץ כדאי להמיר בפאקוס שכעת כבר לא בעונה) ומעט שמיר

חומרים:

חבילת בייבי קישוא, מרוקנים מתוכן 

200 גרם בשר טחון (צ'ך)*

50 גרם גבינת אמנטל*

*ניתן לקצר תהליכים ולהשתמש בחבילת נקניקיות עם גבינת אמנטל

500 גרם יוגורט עזים

3 מלפפונים, מגוררים דק על פומפייה

2 שיני שום, כתושות 

צרור עלי מיזונה או לחילופין עלי רוקט או פטרוזיליה, קצוצים 

מעט עלי זעתר

מלח גם ופלפל שחור

שמן זית, לזילוף על המנה

ההכנה:

מערבבים את הבשר הטחון עם הגבינה ומתבלים במלח ופלפל. אפשר למלא עד הסוף, כיוון שהמילוי לא כולל אורז.

*במידה ומשתמשים בנקניקיות עם גבינה - מסירים את המעטפת (המעי או הציפוי), חותכים כל נקניקייה לרוחבה (לחמש חתיכות בערך) וממקמים בקישואים הקטנים.

מחממים תנור ל-200 מעלות ובינתיים ממקמים את הקישואים הממולאים בתבנית ומכסים בנייר כסף. 

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ב-200 מעלות וצולים כ-25 דקות עם הכיסוי ועוד כ-10 דקות ללא נייר כסף לקבלת צבע.

מערבבים את היוגורט עם המלפפונים המגוררים, השום ויתר התבלינים. 

בצלחת הגשה, יוצקים מממרק היוגורט, מניחים שני קישואים במרכז, מזלפים משמן הזית ומגישים. 

סינייה זוקיני
תומר אפלבאום

סינייה צמחו-טבעונית

זו מנה שנולדה כאלתור של רגע שיצר השף אסף שנער ומרוב שהיה לסיפור הצלחה - האלתור נשאר. בפועל, מדובר במחבת של ירקות צלויים עם עשבים טריים, טחינה וסלט רענן על יד. בקיצור, כל הנתונים למתכון טבעוני נפלא, צבעוני ומרענן להפתיע

חומרים:

3 סוגי קישוא (צהוב, ירוק ומפוספס), חתוכים לפרוסות וצלויים בתנור עם מעט טימין ועלי זעתר

2 עגבניות, חתוכות לחצי וצלויות בתנור עם מעט עלי זעתר, סומק ושום פרוס 

כוס טחינה מלאה מוכנה

צרור עלי רוקט

חסה רומית

עלי כוסברה, נענע ופטרוזיליה

בצל סגול

צנונית פרוסה

מעט שמן זית

מלח ופלפל שחור

מיץ לימון

כוסברה קצוצה, להגשה

ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

חותכים קישוא לפרוסות עבות ומתבלים בטימין, שמן זית, שתי שיני שום, מלח ופלפל שחור.

צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לחצי שעה עד לקבלת צבע זהוב.

בכלי חסין לחום, מסדרים את הקישוא והזוקיני הצלויים ומוסיפים את העגבנייה הפרוסה, שופכים מעל טחינה מלאה ומחזירים לתנור לאפייה בת כ-10 דקות ב-200 מעלות. 

מגישים עם כוסברה קצוצה ועם סלט מהיר שמורכב מחסה, בצל סגול וצנונית על יד.

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות