חמש מנות מארוחות בוקר מסביב לעולם

תבשיל בוקר ממקסיקו או מאפה צרפתי, באו סיני או ארפה ממולאת מקולומביה: כל מה שטעים לאכול בארוחות הבוקר ברחבי העולם, עם המתכונים של השף עידן רובין ממסעדות בנדיקט

עידן רובין, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אוכל מהעולם בבנדיקט
עידן רובין, שף אורח

בוקר מקסיקני מתחיל בתבשיל בוקר מקסיקני מסורתי, מעושן ופיקנטי שמורכב מביצים, שעועית שחורה, טורטיות ומטבלים אקזוטיים. ארוחת בוקר מקסיקנית קלאסית מקומית.

" צ'ילי קון קרנה"
" צ'ילי קון קרנה"צילום: שרית גופן

בוקר מקסיקני: צ'ילי קון קרנה

חומרים ל-4 מנות:

חצי קילו בשר טחון

חצי בצל קצוץ

חצי פלפל ירוק קצוץ

2 שיני שום קצוץ

כף רסק עגבניות

כפית רוטב ווסטרשייר

כפית סוכר חום

כפית חרדל

חצי ליטר מים

חצי כוס שעועית שחורה שהושרתה ללילה

2 עגבניות חתוכות גס

כפית פפריקה מעושנת

כפית רוטב טבסקו

16 יחידות טורטיות בינונית

צרור כוסברה קצוצה

4 ביצים

כפית פלפל שאטה

ההכנה:

בסיר עמוק מטגנים את הבצל והפלפל הירוק בשמן זית עד ריכוך. מוסיפים שום קצוץ וסוכר ומטגנים כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כ-3-4 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד המים ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-40 דקות עד שעה, לפי כמות הנוזל בתבשיל. צריך להתקבל תבשיל סמיך אך לא נוזלי מדי.

הרכבת המנה:

יוצקים מהסיר לצלחות הגשה. במחבת עם מעט שמן, מטגנים ארבע ביצי עין. מניחים כל ביצה על התבשיל ומפזרים כוסברה קצוצה ורבע כפית פלפל שאטה ומגישים עם טורטיות בצד.

אפשרויות גיוון ותוספות מומלצות: רוטב פריחולס, גוואקמולי, שמנת חמוצה.

בוקר פרובנסאלי
בוקר פרובנסאליצילום: שרית גופן

בוקר פרובנסיאלי: מאפה חמאה במילוי גבינת ברי

מאפה כפרי פשוט וקל ממרכז צרפת שמשלב בתוכו בצק חמאתי קלאסי, עם גבינת ברי מותכת וחמימה.

חומרים ל-4 מנות:

400 גרם גבינת ברי חתוכה בצורת ריבוע

500 גרם בצק עלים

1 ביצה

1 כפית מים

ההכנה:

מרדדים את בצק העלים לעובי של רבע ס"מ.

מניחים את הגבינה במרכז הבצק המרודד.

מקפלים את הבצק מהקצוות לכיוון מרכז הגבינה. פינה אחר פינה; מוודאים שאין חורים בבצק ושכל הקיפולים אטומים היטב.

מעבירים את המאפה למגש ועליו נייר אפייה.

טורפים ביצה עם כפית מים ומברישים בעדינות את הבצק.

אופים כ-25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שמתקבל מאפה שחום, תפוח ופריך.

מעבירים את המאפה למגש הגשה מרכזי.

אפשרויות גיוון ותוספות מומלצות: ביצים חצי קשות, שום קונפי, עגבניות מרוסקות וריבת בצל.

בוקר קולומביאני: ארפה במילויים שונים

בקולומביה נוהגים לאכול ארפות במילויים שונים לארוחת הבוקר. ארפה היא מעין פיתה בגרסה קולומביאנית, עשויה קמח תירס, והיא נחשבת במרכז יבשת אמריקה הלטינית למאכל פופולרי למדי, מגיעה במגוון תוספות ומילויים.

חומרים ל-4 מנות:

400 גרם קמח תירס לבן (harina pan הוא שם הקמח)

בוקר קולומביאני
בוקר קולומביאני צילום: שרית גופן

ליטר מים פושרים

2 כפיות מלח

2 כפות שמן

אופן הכנה ארפה:

מחממים תנור ל-250 מעלות.

מערבבים את המים עם המלח והשמן, מוסיפים בהדרגה קמח תירס ולשים עד התגבשות בצק רך.

נותנים לבצק לנוח כ-10 דקות ולשים היטב עם הידיים.

חותכים מהבצק כדורים בגודל של כדור טניס ומשטחים לעובי 1 ס"מ.

מחממים מחבת טפלון, מוסיפים מעט שמן, מטגנים את הארפות במחבת משני צידיה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-10 דקות אפייה ב-250 מעלות.

תבשיל בקר קולומביאני (מילוי לארפה)

חומרים למילוי הבשר:

חצי קילו בשר אונטריב

בצל שלם חתוך גס

גזר חתוך גס

פלפל אדום חתוך גס

הכנת מילוי הבשר:

שמים את כל המרכיבים בסיר ומוסיפים מים עד כדי כיסוי מלא. מכסים את הסיר ומבשלים כשלוש שעות עד שהבשר רך לגמרי. מוציאים את הבשר מהסיר ומפרקים לסיבים קטנים. שומרים שתי כוסות מהציר להמשך הבישול.

חומרים לבישול תבשיל הבשר:

סיבי בשר מפורקים

2 כוסות ציר

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

גמבה קצוצה

פלפל ירוק קצוץ

כפית כמון

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל

הכנת תבשיל הבשר:

בסיר מטגנים את הבצל והגמבה כ-10 דקות עד הזהבה מלאה.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-20 דקות ברתיחה בינונית עד שהתבשיל מצטמצם והבשר מזוגג.

ממלאים את הארפות בתבשיל.

אפשרויות גיוון ותוספות מומלצות: סלסה וורדה, שעועית שחורה מבושלת ואבוקדו.

בוקר ממונטקריסטו: לחם מטוגן עם שינקן, בייקון וגבינת ברי

מונטקריסטו הוא אי בים הטיראני, חלק מהארכיפלג הטוסקני ומנה זו היא קלאסיקה מושחתת פופולרית גם באמריקה ומורכבת מלחם מטוגן, שינקן וגבינה צרפתית. במתכון אנחנו משלבים בה רוטב מייפל-ויסקי מעושן להשלמת התענוג וזו מנה שמתאימה לכל שעה ביום.

בוקר מונטה קריסטו
בוקר מונטה קריסטוצילום: שרית גופן

חומרים ל-4 מנות:

12 פרוסות חלה

160 גרם גבינת ברי

80 גרם שינקן

מיונז

חצי כוס חלב לטבילה

2 ביצים טרופות

4 פרוסות בייקון

כף אבקת סוכר

ההכנה:

פורסים מהחלה 12 פרוסות בעובי אצבע.

מניחים פרוסת חלה עליה מניחים גבינת ברי פרוסה דק ופרוסת שינקן.

מורחים פרוסת חלה נוספת במעט מיונז משני צידיה ומניחים מעל השינקן.

מניחים שכבת שינקן נוספת וגבינת ברי וסוגרים עם פרוסת חלה נוספת.

יש להפעיל מעט לחץ כדי לשטח את הכריך.

טובלים את הכריך בחלב וביצה ומטגנים במחבת עם חמאה חמה כשלוש דקות מכל צד.

חומרים לרוטב מייפל ויסקי:

כוס רוטב מייפל

כף חמאה

חצי צ'ייסר ויסקי (כ-15 מ"ל)

הכנת רוטב המייפל-ויסקי:

בסיר מרתיחים את כל המרכיבים ומצננים.

להשלמת המנה: צורבים ארבע פרוסות בייקון ומניחים על כל אחד מהכריכים המטוגנים. לפזר אבקת סוכר ולהגיש עם רוטב מייפל בצד.

בוקר סיני: לחמניית באו מאודה 

באן אסיאתי שנקרא בסין "באו" הוא למעשה לחמנייה סינית מאודה, רכה מאוד ומעט דביקה שמתאימה למילוי בתבשילים שונים. לרוב מוסיפים לתבשיל רוטב סויה ורוטב חריף וזהו מאכל רחוב סיני מסורתי שנהוג לאכול גם בבוקר.

באו סיני
באו סיני צילום: שרית גופן

חומרים ל-4 מנות:

8 לחמניות באו שמכינים לבד או קנויות (ניתן להשיג בחנויות אסיאתיות)

חצי קילו בשר אונטריב חתוך לקוביות גדולות מאוד

חצי כף תבלין "5 ספייס"

3 כפות ג'ינג'ר טרי, מגורד בפומפייה

כף שום כתוש

3/4 כוס רוטב הויסין

 חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית פלפל שאטה

לימון אחד טרי

מים לכיסוי

ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מניחים את הבשר בתבנית עמוקה ומורחים אותו בכל המרכיבים מלבד המים. מעסים היטב כ-5 דקות.

מוסיפים את המים עד לכיסוי הבשר וסוגרים בשתי שכבות של נייר כסף שמהודק מעל.

צולים בתנור שעתיים וחצי לשלוש שעות, עד שהבשר רך לחלוטין.

כשהבשר התרכך, מוציאים אותו מנוזלי הבישול ומפרקים לסיבים קטנים.

אחרי הפרדת סיבי הבשר, מסננים את נוזלי הבישול לתוך סיר ומוסיפים פנימה את סיבי הבשר; מבשלים על אש קטנה תוך ערבוב קל עד שכמעט כל הנוזלים נספגים בבשר.

חומרים לסלט קולסלאו אסיאיתי:

2 כוסות כרוב סגול פרוס דק

2 כוסות כרוב לבן פרוס דק

חצי כוס בצל ירוק פרוס

חצי כוס מיונז

4 כפות חומץ אורז

1 כפית שמן סומסום

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות סומסום קלוי

הכנת הסלט:

מערבבים את כל מרכיבי הסלט בצורה אחידה.

הרכבת המנה:

חוצים את הלחמניות, ממלאים אותן בתבשיל הבשר, סוגרים ומגישים יחד עם סלט הכרוב.

אפשרויות גיוון ותוספות מומלצות: רוטב סריראצ'ה חריף וחמוצים אסיאתים.

___

המנות מוגשות עד סוף החודש במסעדות "בנדיקט"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ