איך קולים ערמונים בבית? (וגם: איך לבחור את הטובים)

לא חייבים לטוס לפריז: חמישה טיפים מעולים שיקלו על חייהם של חובבי הערמונים הקלויים

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ערמונים במחבת
ערמונים במחבתצילום: Gkmf10 | Dreamstime.com
הארץ
הארץ

לא חייבים להתהלך ברחוב אירופאי קריר כדי ליהנות מהריחות המשכרים של ערמונים הנקלים באש. למעשה, אפשר בקלות לקלותם גם בבית, וגם כשהטמפרטורות בחוץ לא אכזריות או צונחות אל מתחת לאפס כמו בחג המולד בארצות הברית או אירופה. לכל מי שמוכנים לקחת עליהם את האתגר, או שלא יכולים לסבול עוד את החשק העז לערמונים קלויים, איגדנו כאן כמה טיפים קצרים לקליית ערמונים נכונה בבית. 

ערמון טוב הוא ערמון טרי 

אם אתם רוכשים ערמונים בשוק ובתפזורת, להבדיל מערמונים באריזת ואקום בסופר, יש לוודא תחילה כי קליפתם שלמה והם צריכים להיות קשים ומבריקים. על הערמונים להופיע ללא ציצית ירוקה או שחורה שמרמזת על עובש וללא חורים קטנטנים שמעידים על תולעים. טיפ - שקשקו את הערמונים ביד; ערמון טרי הוא ערמון שקט. אם תשמעו צלילי קרקוש, אזי הערמון שבידיכם איננו טרי, מפני שהצליל מעיד כי התייבש. אפשרות נוספת לבדיקת הטריות היא לחיצה על הערמונים. ערמון טרי הוא כזה שבעת לחיצה עליו, הקליפה לא נלחצת פנימה. כלומר, הערמון ממלא את כל נפח הפנים.

אחסנה נבונה 

בשל תכולת המים הגבוהה בערמונים, מומלץ לשמור אותם טריים ובקירור. אפשר לאחסנם בשקית ניילון, עד שלושה חודשים אבל כאמור, ערמון טוב הוא ערמון טרי ולכן מומלץ לצרוך אותם קרוב ככל הניתן למועד הקנייה. לחלופין, אפשר להקפיאם כשהם טריים, ולהפשירם סמוך למועד הצריכה – כך טריותם תישמר טוב יותר (עד חצי שנה בהקפאה). 

לפני הקלייה

ערמונים ניתן לקלף בקלות בהרבה שיטות, אבל הם חייבים להיות חמים עד לוהטים בזמן קילופם. לכן, חייבים לחרוט צלב על גבו (בחלק העגלגל של הקליפה) בעזרת סכין חדה, אחרת לא תהיה לקליפתו הקשה אפשרות להתרחב ולהתנתק מבשרו בשעת הקלייה או הבישול. כך ייפתחו שפתותיהם בעת הקלייה ויאפשרו קילוף נוח והערמון לא יתפוצץ מחום בתנור.

כדאי לשים מעט מים בתבנית אפייה ולפזר בה את הערמונים המחורצים.

בתנור

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מעבירים את התבנית עם הערמונים והמים לתנור וקולים כרבע שעה עד חצי שעה, עד שהקליפה מתבקעת. בדרך כלל גם הקליפה הפנימית נפרדת מבשר הערמונים. אבל אם זה לא קורה, אפשר לחלוט את הערמונים כשלוש דקות במים רותחים או על האש - עם מחבת ברזל כבדה על להבה גבוהה (כל עוד שומרים על הצלב בגבו) ואז הקליפה תוסר בקלות.

טריק לעצלנים

מי שקצרים בזמן או באנרגיה, יכולים קודם לבשל את הערמונים במים עד ריכוך ורק אז לקלותם בתנור. הטריק טוב במיוחד עבור אלו שלא אוהבים את הטרחה שבקילוף הקליפה (שלא יורדת בקלות, לרוב). 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ