ערוץ הבידוד: מתכונים עם קופסאות שימורים מהמזווה

הבידוד הוא לא גזירה נוראית מדי, ומאפשר לנצל את הזמן כדי לעשות את מה שנמנע בלו"ז היומיומי הקדחתני. כך גם צנצנות שימורים שנשמרות על המדף יכולות להפוך לארוחה עשירה

דודו אלמקייס, שף אורח
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ספגטי עגבניות שום ובזיליקום
ספגטי עגבניות שום ובזיליקוםצילום: Kinusara / Shutterstock.com

כשטסנו כל החבר'ה למרבלה בדרום ספרד לחגוג לחבר טוב את יום הולדתו, לא תיארנו לעצמנו שהטיול הקצר הזה יסתיים בשבועיים של בידוד בבית, כשיש  מסעדה לנהל תוך כדי. אחרי תחושת הבאסה הראשונית, גיליתי לא מעט יתרונות לבידוד הזמני הזה. חוץ מהאפשרות לישון קצת יותר, ביליתי הרבה יותר עם הילדים, שלא רגילים שאבא נמצא כמעט בבית. השעות האלה איתם היו שוות המון, וגם יצא לי לבשל להם הרבה יותר מבדרך כלל - והם מתים על האוכל של אבא.

דודו אלמקייס
דודו אלמקייס צילום: אפיק גבאי

בבידוד, כמו בבידוד, צריך להשתמש בחומרי הגלם שיש בבית. יש מוצרים לא רעים בכלל שאפשר לקנות מראש ושיחזיקו זמן רב במזווה, עד הרגע שבו נשתמש בהם, כמו טונה איכותית משומרת, רטבי עגבניות או גרגרי חומוס יבשים או בקופסאות שימורים. ביום הלפני אחרון של הבידוד חגגתי את יום הולדתי ה-39, בלי חברים, בלי מסיבות, ובלי לעשות משהו מיוחד. רק אני והמשפחה הגרעינית, בחוויה מיוחדת שנזכור כולנו. למתכונים נוספים שטעים לאכול ולא רק בזמן בידוד - כאן

ספגטי עגבניות שום ובזיליקום

חומרים:

500 גרם ספגטי (1 חבילה)
4 שיני שום פרוסות
1 בצל סגול קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית סוכר
2 קופסאות שימורים של קוביות עגבניות, כמו של חברת Mutti
2 ליטר מים לבישול הפסטה
1 כף מלח
100 מ"ל שמן זית
200 מ"ל ממי בישול הפסטה
מלח ופלפל שחור
עלי בזיליקום

ההכנה:

מרתיחים 2 ליטר מים, ממליחים עם כף מלח ומבשלים את הספגטי לפי הוראות יצרן. בתום הבישול: שומרים בכוס נפרדת 200 מ"ל (קצת פחות מכוס) ממי הפסטה.

בינתיים, מחממים במחבת גדולה דיו (שתכיל בהמשך את כל הפסטה) את שמן הזית ומטגנים את השום והבצל עד שהם מתרככים. מוסיפים את הפפריקה לטיגון קצרצר של 20 שניות, ומיד מוסיפים את העגבניות המשומרות ואת הסוכר. לאחר מכן יוצקים למחבת גם את מי הפסטה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הצורך.

מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-10 דקות. מסננים את הספגטי ומוסיפים אותו למחבת הרוטב. מערבבים וקשטים בעלי בזיליקום.

חומוס
מי לא אוהב חומוס ביתי? מבשלים עם שימוריםצילום: DronG / Shutterstock.com

חומוס ביתי

חומרים:

1 פחית שימורים של גרגרי חומוס (500 גרם)
2 ליטר מים לבישול
1 כפית סודה לשתיה
200 מ"ל טחינה גולמית
10 גרם מלח לימון
8 גרם מלח דק
1/2 כפית כמון
1 פלפל חריף ירוק, קצוץ
1 ביצה קשה
4 כפות שמן זית
1 פיתה 

ההכנה:

מסננים את החומוס מהנוזלים בפחית השימורים. מבשלים ב-2 ליטר מים עם כפית סודה לשתייה, עד שהחומוס מתרכך ומתחיל להתפרק מהקליפה. 

מסננים את החומוס ושומרים את המים. מקררים את המים במקרר.

טוחנים כ-500 גרם חומוס עם הטחינה, מלח לימון, מלח דק. מוסיפים תוך כדי טחינה את מי בישול החומוס, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. 

מצלחתים את החומוס, יוצקים מעליו שמן זית, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ופלפל חריף. מגישים עם ביצה ופיתה. 

סלט ניסואז
סלט מירקות קפואים ומשומריםצילום: Robyn Mackenzie / Shutterstock.c

סלט ניסואז

חומרים:

1 קופסה טונה בשמן זית
10 יחידות לבבות חסה, מופרדים לעלים
20 גרם זיתים שחורים משומרים
1/2 בצל סגול בינוני, פרוס לטבעות
30 גרם שעועית ירוקה קפואה, מופשרת
1 ביצה קשה, חתוכה לרבעים
1 עגבנייה טרייה חתוכה לשמיניות, או עגבניות שמש - מומלץ של חברת mutti

לרוטב:

2 כפות מיונז
1/2 כפית דבש
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית חרדל
1 כף שמן זית
מלח
פלפל לבן

ההכנה:

מערבבים את חומרי הרוטב.

מסדרים על צלחת את רחבה את כל מרכיבי הסלט, ויוצקים עליהם את הרוטב. מתקנים תיבול לפי הצורך. 

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ