מתכון לעוף בדובדבנים שלא תוכלו להפסיק לאכול

עוף צלוי בתנור, שוחה ברוטב אוממי מטריף ועטור ביהלומים האדמדמים, שחוגג את שיא העונה של הפרי המתוק

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוף בדובדבנים
הביס המושלם. עוף בדובדבניםצילום: טל סורסקי
טל סורסקי
טל סורסקי

זה כבר כמה שנים שמדי קיץ מגיע אלינו ליישוב מגדל דובדבנים מרמת הגולן עם רכב עמוס במאות קילוגרמים של יהלומים אדמדמים. כך, בכל יום חמישי אחר הצהריים משתרכים פקקי תנועה בדרך לרחבת המרפאה של היישוב המנומנם, ובהם עשרות אנשים באים לאסוף את הדובדבנים שלהם.

מי שצפה בסרט "המכשפות מאיסטוויק", בוודאי זוכר את הסצנה בה מישל פייפר, סוזן סרנדון ושר, אוכלות יחד עם ג'ק ניקולסון מגש עצום ממדים עמוס בדובדבנים. בתקופה בה ראיתי את הסרט, הדובדבנים היחידים שהכרנו פה בארץ היו הדובדבנים המשומרים, שנראים כמו חתיכת פלסטיק בצבע אדום זרחני, אבל היום, כשיש דובדבנים טריים בשפע ומחירם לא גבוה יותר משל ענבים ולא מעט אנשים נוסעים צפונה לקטיף וחוזרים עם ערימות פרי, אפשר להתפרע עם רעיונות ולהיות יצירתיים. 

השבוע החלטתי לקחת את הדובדבנים ולהכין איתם מנת עוף. השילוב של הסויה שנותנת מליחות על גבול האוממי, יחד עם חומץ בלסמי עדין ודבש מתקתק, יוצר טעם מושלם. לחגיגת צליית העוף מצטרפים גם דובדבנים, שמספקים, בסופו של דבר, ביס מנצח.

הכי נוח עם מגלען. דובדבנים מגולענים וחצוייםצילום: טל סורסקי

לפני הכל, איך מגלענים דובדבנים בקלות?

הדרך הכי נוחה כמובן היא בעזרת מגלען דובדבנים יעודי, באמצעותו תוכלו, תוך 10 דקות בערך, לגלען קילוגרם דובדבנים. אם אין לכם מגלען יעודי, קחו קשית מתכת רב פעמית או צ'ופסטיק, ופשוט תנעצו בדובדבן מצד אחד, שילפו את הגלעין והמשיכו עד לצידו השני. כשאתם חוצים את הדובדבנים לשניים, ודאו שלא פספסתם שום גלעין, מפני שביס בו, בעיקר כשלא מוכנים אליו - יהיה מאוד לא נעים.

עוף בדובדבנים

חומרים:

4 כרעיים עוף עם העור, מופרדים

1 קילוגרם דובדבנים

½ כוס רוטב סויה

½ כוס חומץ בלסמי (לא מצומצם)

½ כוס דבש

½ כפית פלפל שחור גרוס

2 גבעולי רוזמרין

אופן ההכנה:

מחממים תנור על 250 מעלות חום עליון ותחתון.

בתוך תבנית פיירקס מלבנית מערבבים את כל חומרי הרוטב.

מפרידים את מחטי הרוזמרין מהגבעול ומוסיפים לתבנית.

שוטפים היטב את העוף ומנגבים עם מגבת נייר.

מניחים את כרעי העוף בתבנית הפיירקס עם העור כלפי מטה ויוצקים עליהם את הרוטב, כך שכל נתח יצופה בו.

עוף ברוטב, לקראת צלייה ראשונהצילום: טל סורסקי

כאשר התנור חם, מכניסים את העוף לתנור למשך 20 דקות.

בזמן שהעוף בתנור, מגלענים את הדובדבנים וחוצים אותם לשניים.

לאחר 20 דקות שהעוף בתנור מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות.

הופכים את העוף, כך שחלקו של העור יהיה עכשיו כלפי מעלה. את השוקיים פשוט הופכים.

מפזרים את הדובדבנים מעל העוף ומכסים ברדיד אלומיניום.

עוף בדובדבנים, רגע לפני צלייה שנייהצילום: טל סורסקי

ממשיכים לאפות עוד 45 דקות, מוציאים וחוגגים.

טל סורסקי

טל סורסקי הוא בשלן ביתי בעל בלוג המתכונים "מה יש לאכול", המתארח במדור האוכל של "הארץ". מתכונים נוספים של טל בעמוד: מה יש לאכול בפייסבוק

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ