חמישה מתכונים שילדים אוהבים (מאוד)

שוקיים מצופות קורנפלקס, נאגטס תירס, קציצות בקן מפסטה או עם ירקות שמשחקים מחבואים בתוכן ורוטב סלסה בולונז שקשה לסרב לו – רק מתכונים שיגרמו לילדים לבקש תוספת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קציצות בשר עם ירקות מוחבאים
קציצות בשר עם ירקות מוחבאיםצילום: אוקסנה כהן
הארץ
הארץ

חופש גדול מוזר כזה מזמן לא היה לנו. אין טיסות, אין בריכות, חלק ניכר מהקייטנות מתבטלות והילדים שלנו נותרים בבית ומישהו צריך להאכיל אותם. והמישהו הזה הוא אתם. ומה מבשלים לילדים שעוד לא הכנו? פנינו לבשלנים הביתיים של אתר האוכל יאמי וביקשנו מהם פתרונות קלים, אך גם קצת מקוריים שהשורה התחתונה שלהם היא המטרה לגרום לילדים שלנו לאכול. אז מה בתפריט היום? עוף בתנור כולם אוהבים (כמעט), גם קורנפלקס. הבשלנית אלישבע לוי שילבה בין השניים. במסעדות המזון המהיר נאגטס הם מנת חובה לילדים, אבל מי אמר שאי אפשר להכין להם גרסה ביתית קלה וכיפית? לחובבי הבישולים נציע את השילוב המושלם בין פסטה לקציצות, קצת אחרות. מי שרוצה להמשיך עם הפסטה יכול למצוא מבוקשו בבולונז איטלקי של הבשלן חביאר טגלי.

שוקיים מצופות קורנפלקס של אלישבע לוי

הגרסה הביתית שלי ל-KFC בגרסה בריאה יותר עם חמישה מצרכים בלבד והכנה סופר פשוטה. הילדים שלכם הולכים לעוף עליה.

שוקיים קריספי קורנפלקסצילום: מקס מורון

חומרים ל-4 מנות:

6 שוקיים או 3-4 כרעיים (ללא עור)

2 כוסות קורנפלקס טבעי

1 כף גדושה פפריקה אדומה

1 כף גדושה שום גבישי

2 כפות שמן זית

ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרפדים תבנית אפייה או תבנית אלומיניום בנייר אפייה.

שמים את הקורנפלקס בשקית נקייה ומועכים מבחוץ עם מערוך. לחלופין, אפשר גם במעבד מזון ולהכין כמות גדולה גם לשימוש הבא.

בקערה נפרדת מערבבים פפריקה, שום גבישי ושמן.

מכניסים לקערת התיבול את השוקיים או הכרעיים (ללא העור) ומעסים היטב את כל החלקים כף שיהיו מצופים בפפריקה.

מכניסים השוקיים לשקית עם הקורנפלקס הגרוס ומערבבים היטב, כך שכל החלקי עוף יהיו מצופים בפירורי הקורנפלקס.

מניחים על תבנית ואופים בתנור 40 דקות, עד הזהבה ופריכות. 

טיפ: כדי להסיר את העור בקלות מהעוף – פשוט משתמשים בנייר סופג כדי להסיר את העור.

נאגטס תירסצילום: הדס פרץ

נאגטס תירס של אילנית ויניב עובד 

אחת ממנות הילדים האהובות ועכשיו בגרסה ביתית, צמחונית פשוטה וטעימה. אפשר גם לקרוא לזה שניצל תירס.

חומרים:

1 שקית גרגירי תירס קפואים (או 2 קופסאות שימורים גדולות)

1 ביצה

1 שקית אבקת אפייה

1/4 כוס מים

1/2 כוס קמח

1/2 כוס פירורי לחם (רצוי מוזהבים)

2 כפות שמן

1 כף מלח

1 כף קטשופ (לא חובה)

לטיגון:

צלחת עם פירורי לחם 

שמן

ההכנה :

טוחנים במעבד מזון חצי שקית גרגירי תירס עם רבע כוס מים עד למרקם טחון.

את חצי השקית הנותרת שופכים לקערה, מוסיפים את הגרגירים הטחונים ואת שאר החומרים .

מערבבים לעיסה אחידה ומכניסים לפריזר לכחצי שעה עד 40 דקות ומוציאים את העיסה מהפריזר .

מחממים שמן במחבת על אש בינונית (לא שמן עמוק ולא שכבה דקה).

מרטיבים את הידיים, לוקחים כמות בגודל שני כדורי פינפונג, מועכים ומעצבים לאליפסה עבה

טובלים בפירורי הלחם משני הצדדים ומניחים במחבת עם השמן .

מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

ליצירת פריכות אחרי הטיגון, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור לעשר דקות בערך, בחום של 180 מעלות. 

"קן הציפור"צילום: מקס מורון

מתכון לקציצות ב"קן הציפור" של סטלה אקבס

מנה טעימה ומזינה שהילדים יתלהבו מהנראות ומהשם. הקציצה (הציפור) עם הפסטה (הקן) כל כך חמודה, שאפשר לקרוא לכל קציצה בשם ולומר לאיזה ילד היא שייכת וכך לחלק לכל בן משפחה. אם אוהבים, כדאי להוסיף לרוטב גם אפונה ירוקה.

חומרים לקציצות (כ-6 מנות):

150 גרם בשר טחון

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

חופן פטרוזיליה קצוצה

מעט פלפל שחור (לפי הטעם)

1/4 כפית מלח

4 כפות מים קרים

6 יחידות פסטה פטוצ'יני מסולסלת (בצורת קן)

חומרים לרוטב:

מעט שמן קנולה

1 בצל קטן קצוץ

3 כפות רסק עגבניות

6 כפות עגבניות מרוסקות

מעט מלח

1 כף שטוחה סוכר

מעט פלפל שחור

מעט בזיליקום

3-4 כוסות מים

ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הקציצה ומעבירים למקרר לפחות לחצי שעה להתייצבות.

אחרי הקירור, מוציאים את המסה מהמקרר, מחלקים לשישה כדורים ופוחסים אותם מעט לקציצות.

הכנת הרוטב:

במחבת רחבה, מטגנים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים מעט יחד. מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים את הרוטב בערך 15 דקות, עד הסמכה. במידת הצורך, מוסיפים מים, טועמים ומתקנים תיבול.

לוקחים כל יחידה של הפסטה, מכניסים לתוכה קציצה ומניחים בתוך הרוטב; כך עושים עם יתר הפסטה והקציצות.

סוגרים עם מכסה ומבשלים כ-20 דקות, מדי פעם מסירים את המכסה ו"משקים" כל קציצה עם הרוטב שבסיר.

קציצות בשר עם ירקות מוחבאיםצילום: אוקסנה כהן

מתכון לקציצות בשר עם ירקות במחבואים של ורד מולכו

אתם הולכים להודות לנו על המתכון הזה, ולו רק בגלל הירקות שהילדים שלכם הולכים לאכול בלי להשמיע תלונות בדרך. הירקות הוחבאו עמוק בקציצות עסיסיות שילדים אוהבים ובקיצור, מנה מצוינת שנמצאת קבוע על שולחננו.

חומרים:

חומרים לקציצות:

חצי קילו בשר בקר טחון

ביצה

חצי כוס פירורי לחם

1 גזר

1 בצל בינוני

1 קישוא

1 תפוח אדמה

פטרוזיליה

שן שום

פלפל שחור
מלח

חומרים לרוטב:

1 גזר

1 בצל

1 שן שום

סלרי

קופסה של עגבניות מרוסקות

שמן זית

פלפל שחור גרוס

כפית מלח גס

הכנת הרוטב:

מרסקים את כל הירקות – אם הילדים מאוד לא אוהבים ירקות אז מומלץ לעשות זאת במעבד מזון, ככל שיהיה יותר קטן כך הם פחות יראו את הירקות ובהתאמה, פחות יירתעו מהם. אפשר גם בפומפיה אבל אז רואים את הירקות.

מחממים מעט שמן זית בסיר. מוסיפים את כל הירקות, המלח והפלפל, מערבבים ונותנים כמה דקות לירקות להתבשל.

מוסיפים עגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה.

הכנת הקציצות:

מערבבים בקערה את כל הירקות מחומרי הקציצות – גם כאן ניתן לטחון דק כמה שרוצים, אם לא רוצים שהילדים יבחינו בהם, ומוספים לתערובת את הבשר,  פירורי הלחם, הביצה, הפלפל והמלח, ומערבבים היטב.

מתום שעה, כשהרוטב מוכן, שמים את הקציצות בתוכו, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות עד חצי שעה, ומסירים מהאש.  

סלסה בולנוז בפסטהצילום: יעל יצחק

סלסה בולונז איטלקית של חביאר טגלי

יש הרבה מתכוני בולונז, אך התכוננו לתוצאה אחרת. כאן מדובר בבולונז עשיר, ומזין עם לא מעט ירקות שגם ילדים סרבנים יאהבו. בגרסה למבוגרים, מומלץ להוסיף יין אדום. כך או אחרת, לא תוכלו להימנע מסבב שני

:חומרים

שמן זית לטיגון

2 שיני שום שלמות מקולפות

2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות

2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות

2 בצלים לבנים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות

1 קילו  בשר בקר טחון

1 עלה דפנה

טימין

אורגנו

2 כפות רכז עגבניות

1 ליטר עגבניות מרוסקות

1 כף סוכר (לאיזון החמיצות של העגבניות)

מלח דק

ההכנה:

בסיר גדול, מחממים את השמן ומוסיפים לו את שתי שיני השום השלמות; מוציאים אותן ברגע שהן מחליפות צבע (הן נועדו להעניק טעם לרוטב).

מוסיפים את הסלרי, הגזר והבצל ומטגנים עד ריכוך הירקות. זהו למעשה הסופריטו, הבסיס של כל רוטב, שמורכב משלושת הרכיבים הללו.

מוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ בוחשים ונותנים לבשר להתבשל ביחד עם הירקות.

מוסיפים את עלה הדפנה, הטימין, האורגנו ורכז העגבניות ומבשלים מספר דקות.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות וכף סוכר, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.

בסוף, אם צריך, מתקנים תיבול עם מלח, טימין, אורגנו וסוכר.

טיפ 1: כדאי תמיד להכין את הרוטב יום לפני כדי שהטעמים יתחזקו.

טיפ 2: אם יצא יותר מדי, אפשר להקפיא את הרוטב.

____

כל המתכונים הם של הבשלנים הביתיים של אתר יאמי

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ