חמישה מתכונים ל-4 ביולי, עם טוויסט קטן

תירס צלוי עם אבוקדו, המבורגר משעועית וסלט תפוחי אדמה חמוץ חמוץ - חמישה מתכונים שמציעים גרסאות חדשות למנות אמריקאיות מסורתיות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
המבורגר צמחוני משעועית שחורה של ג'יימי אוליבר
המבורגר צמחוני משעועית שחורה של ג'יימי אוליברצילום: CHRISTOPHER TESTANI / NYT
איימי וירשופ / ניו יורק טיימס
איימי וירשופ / ניו יורק טיימס

סביר להניח שביום העצמאות האמריקאי השנה, לא יצבאו ההמונים על הפארקים עם ברביקיו ובשרים מעושנים, אבל גם בגרסה מקומית שלנו למנגל כדאי להכניס כמה חידושים. חמשת המתכונים שלהלן מציעים גרסאות מקוריות למנות מסורתיות, כמו סלט תפוחי אדמה (עם לימון), תירס על האש (בתוספת אבוקדו) או המבורגר (צמחוני). אפשר גם, כמובן, להכין קינוח אדום-כחול-לבן עם פירות יער וקצפת, אבל מתברר שדווקא אפרסקים יכולים להיות לא פחות מוצלחים.

תירס צלוי עם סלט אבוקדו ורוטב גבינת פטה (4-6 מנות)
מתכון: סו לי, זמן הכנה: 30 דקות

תירס צלוי עם סלט אבוקדו ורוטב גבינת פטהצילום: DAVID MALOSH / NYT

מרכיבים:

6 קלחי תירס קלופים ונקיים (בערך 1.4 קילוגרמים)
צרור בצל ירוק (6 גבעולים)
1 פלפל חלפניו, ללא הגבעול, חצוי לאורך
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
115 גרם (3/4 כוס) גבינת פטה בגושים 
1/4 כוס רוויון
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כף מיץ לימון
1 שן שום קטנה, כתושה
1/4 כוס גבעולי עירית קצוצים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 ראש חסה חתוך לחתיכות נוחות לנגיסה 
2 אבוקדו פרוסים לפרוסות

אופן ההכנה:

מדליקים אש במנגל או מחממים מחבת לצלייה לחום בינוני-גבוה.

מברישים את התירס, הבצל הירוק והחלפניו בשמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל.

מניחים את התירס, הבצל והפלפל על רשת צלייה או במחבת והופכים מדי פעם, עד שגרעיני התירס מתכסים בנקודות חומות (8-6 דקות) והבצלים והפלפל צלויים ורכים (10-9 דקות).

מעבירים את הירקות לקרש חיתוך ומניחים להם להתקרר.

מניחים את הפטה בקערה בינונית, מפוררים ואחר כך מועכים בעזרת מטרפה או מועך תפוחי אדמה למשחה גסה.

מוסיפים את הרוויון, קליפת הלימון, מיץ הלימון והשום הכתוש. מוסיפים את העירית והפטרוזיליה. חותכים לקוביות קטנות את פלפל החלפיניו הצלוי ומוסיפים לרוטב הפטה. מתבלים במלח ובפלפל.

בקערה גדולה מערבבים את עלי החסה עם כמחצית מרוטב הפטה. מסירים את גרעיני התירס מהקלחים וחותכים את הבצל הירוק לפיסות בינוניות.

מסדרים פרוסות אבוקדו, גרעיני תירס וחתיכות בצל ירוק על עלי החסה. מגישים עם שארית רוטב הפטה.

סלט תפוחי אדמה ולימון עם נענעצילום: ANDREW SCRIVANI / NYT

סלט תפוחי אדמה ולימון עם נענע (8 מנות)
מתכון: מליסה קלרק, זמן הכנה: 45 דקות

מרכיבים:

5-6 תפוחי אדמה בינוניים, לבנים או צהובים
מיץ מלימון אחד, ועוד מעט מיץ לימון להגשה
1.5 כפיות מלח
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק, החלק הירוק והחלק הלבן, ועוד פיסות בצל ירוק להגשה
1/4 כוס עלי נענע חתוכים, ועוד מעט להגשה
1/4 כפית פלפל שחור או צ'ילי טרי לפי הטעם, עם תוספת להגשה

אופן ההכנה:

מניחים בסיר גדול את תפוחי האדמה, שלמים ולא קלופים. מוסיפים מים שיכסו את תפוחי האדמה - כ-2.5 סנטימטרים מעליהם. מוסיפים מלח. מדליקים אש בינונית-גבוהה, מרתיחים את המים ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים - רבע שעה עד 25 דקות בישול, תלוי בגודל של תפוחי האדמה.

מייבשים את תפוחי האדמה. אחרי שהם מתקררים מספיק, חותכים אותם לקוביות של כשלושה סנטימטרים.

מערבבים בקערה את מיץ הלימון, המלח ושמן הזית.

מעבירים את קוביות תפוחי האדמה לקערה גדולה ומערבבים עם הרוטב, הבצל הירוק והנענע החתוכים והפלפל.

מניחים לסלט להתקרר עד שיגיע לטמפרטורת החדר. אפשר גם להכניס למקרר עד להגשה.

לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון, הבצל הירוק, הנענע והפלפל העודפים.

המבורגר צמחוני משעועית שחורה של ג'יימי אוליברצילום: CHRISTOPHER TESTANI / NYT

המבורגר צמחוני משעועית שחורה של ג'יימי אוליבר (4 מנות)
זמן הכנה: שעה

מרכיבים:

1.5 בצל סגול
225 גרם (או חבילה קטנה) פטריות טריות מסוגים שונים
100 גרם (2 פרוסות) לחם שיפון, קרוע לחתיכות של כ-1 סנטימטר
425 גרם (פחית) שעועית שחורה, ללא נוזלים, מעוכה בגסות במזלג
1 כפית זרעי כוסברה טחונים בתוספת כוסברה טחונה לזרייה על ההמבורגר המוכן
מלח ופלפל שחור
שמן זית לפי הצורך
56 גרם (בערך כוס) גבינת צ'דר מגוררת 
4 לחמניות גדולות (בריוש או לחמניות להמבורגר)
110 גרם (בערך כוס) עגבניות שרי קצוצות 
1 ליים
רוטב צ'יפוטלה חריף לפי הצורך
1 מנגו בשל
1 אבוקדו בשל
1/4 כוס יוגורט
4 גבעולי כוסברה טרייה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות.

מקלפים בצל, חותכים לקוביות ומניחים אותן בקערה של מעבד מזון. מוסיפים את הפטריות ומפעילים את מעבד המזון בפולסים, עד שהירקות קצוצים היטב (זהירות, לא להפוך את הבצל והפטריות לדייסה).

מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומנגבים את קערת מעבד המזון. מוסיפים למעבד המזון את פיסות הלחם ומפעילים בפולסים, עד שמתקבלים פירורים דקים.

מוסיפים את הפירורים לבצל ולפטריות. מוסיפים שעועית שחורה וכוסברה, מתבלים בנדיבות במלח ובפלפל ומערבבים היטב.

מחלקים לארבע מנות שוות בגודלן ומעצבים כל אחת מהן לקציצה עגולה, בעובי של כ-2.5 סנטימטרים. מברישים כל קציצה בשמן זית ומפזרים כוסברה טחונה. מניחים על נייר אפייה משומן.

אופים את הקציצות עד שהן שחומות ופריכות (45-35 דקות).

מפזרים גבינת צ'דר על ההמבורגרים ומניחים להם להתקרר ולהתגבש.

בזמן שההמבורגרים מתקררים, מכניסים את הלחמניות לתנור החם וקולים כמה דקות, לקבלת מרקם של טוסט.

בינתיים מקלפים את חצי הבצל הנותר וחותכים לקוביות קטנות. שמים את הבצל הקצוץ בקערה בינונית. מוסיפים את העגבניות. חותכים את הליים לחצי וסוחטים את המיץ על הבצל והעגבניות. מוסיפים מעט רוטב חריף ומתבלים במלח ופלפל. קולפים, מגלענים וחותכים את המנגו והאבוקדו.

מורחים יוגורט על החצי התחתון של הלחמניות, מניחים על היוגורט את הסלסה וחתיכות מנגו ואבוקדו.

מוסיפים את ההמבורגרים, את שארית הסלסה ועלי כוסברה. מניחים את החצי השני של הלחמנייה ומהדקים היטב. מגישים מיד.

צלעות חזיר צלויותצילום: ANDREW SCRIVANI / NYT

צלעות חזיר צלויות (4 מנות)
מתכון: סם סיפטון, זמן הכנה: 30 דקות

מרכיבים:

1 כוס רוטב ברביקיו
2 צלעות חזיר צעיר, כל אחת במשקל של כקילוגרם *לגרסה כשרה אפשר להחליף בטלה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבעירים אש בגריל. משאירים חלק מהגריל נקי מפחמים. כאשר הפחמים מכוסים אפר אפור והטמפרטורה בינונית (אפשר להשאיר את היד כ-20-15 ס"מ מעל הפחמים במשך חמש עד שבע שניות) אפשר להתחיל בצלייה.

בינתיים מערבבים את רוטב הברביקיו עם כוס מים.

מתבלים את הצלעות במלח ופלפל בנדיבות, מניחים אותן מעל הגחלים וצולים במשך 30-25 דקות. הופכים את הצלעות אחת לחמש דקות ומתיזים עליהן מרוטב הברביקיו. ממשיכים בצלייה עד שבמבט נראה שאין בבשר חלקים בצבע ורוד.

מסירים את הצלעות מהאש, חותכים למנות אישיות ומגישים.

עוגת אפרסקים בחושהצילום: DAVID MALOSH / NYT

עוגת אפרסקים בחושה
מתכון: ג'רל גאי, זמן הכנה: כשעה וחצי, וכן זמן לקירור העוגה

מרכיבים:

230 גרם חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר. חמאה נוספת לשימון התבנית
320 גרם (2 כוסות ו-4 כפות) קמח, בתוספת מעט קמח כדי לאבק את התבנית
3 אפרסקים אדומים בינוניים בשלים, מגולענים, עם חריצים בקליפה
1 כף מיץ לימון
3 ביצים גדולות וחלמון אחד, טרוף
1.5 כפית תמצית וניל
125 גרם (1 כוס) אבקת סוכר. תוספת אבקת סוכר לפי הצורך
300 גרם (1.5) כוס סוכר 
2.5 כפיות אבקת אפייה
3/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית של 23X13 סנטימטרים. מניחים בצד.

חותכים אפרסק אחד לקוביות של סנטימטר. מייבשים את הקוביות במגבת נייר ומניחים בצד.

מניחים את שני האפרסקים הנותרים במעבד מזון או בבלנדר, מוסיפים את מיץ הלימון וטוחנים עד שמתקבלת מחית חלקה. מעבירים כוס ממחית האפרסקים לקערה. מוסיפים חמאה מומסת, ביצים, חלמון ותמצית לימון. מערבבים לתערובת אחידה ומניחים בצד.

מנקים לחלוטין את דפנות מעבד המזון ומכינים את הציפוי עם מחית האפרסקים שנותרה: מוסיפים כוס אבקת סוכר למחית האפרסקים שבמעבד המזון ומפעילים אותו עד שמתקבלת תערובת אחידה. הציפוי צריך להיות סמיך, אבל במידה שתאפשר להניח אותו על העוגה. מוסיפים אבקת סוכר אם התערובת דלילה מדי, או מים אם היא סמיכה מדי. מניחים בצד.

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

מניחים בקערה גדולה קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. מערבבים. מוזגים את תערובת האפרסקים לחומרים היבשים ומערבבים היטב, עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את קוביות האפרסק.

מעבירים את העיסה לתבנית, מפזרים אותה באופן שווה.

אופים כ-35-50 דקות (לפי התנור שלכם), ובכל מקרה עד שהעוגה משחימה וקיסם שמוכנס לתוכה נשאר יבש.

מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לה להתקרר עשר דקות ומעבירים לרשת קירור מעל מגש.

מערבבים את הציפוי פעם נוספת ושופכים אותו על העוגה החמה. מקררים את העוגה לטמפרטורת החדר.

פורסים ומגישים, או שומרים באריזה אטומה עד שלושה ימים.

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ