שווארמה פרגיות ביתית לארוחת צהריים מהירה

שווארמה ביתית, בלי שיפוד מסתובב ובכמה דקות של עבודה, והתוצאה? כמעט כמו המקור

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שווארמה פרגיות
שווארמה פרגיותצילום: טל סורסקי
טל סורסקי
טל סורסקי

למרות שאני גר במרחק של חמש דקות נסיעה מהשווארמה הכי טעימה בעמק יזרעאל, כופתא שבכפר הבדואי זרזיר - אם רציתם לדעת, אני מצליח להתאפק לא לעשות אצלם הוראת קבע ולקצר את הזמנים בתור לשווארמה שלהם. במקום זה, אני מאוד אוהב להכין לילדים ולי ארוחת צהרים זריזה של שווארמה פרגיות.

אין צורך בשיפוד מסתובב ובאמת שזאת מנה שאפשר להכין בכמה דקות עבודה ואם תקפידו לא לטגן יותר מידי פרגיות בבת אחת, מובטחת לכם הצלחה. טיגון של כמות גדולה מדי של פרגיות תקרר את המחבת ואז במקום לקבל את הצריבה האהובה של הפרגית המחבת תתקרר והן יתחילו להתבשל במיץ של עצמן.

שווארמה פרגיותצילום: טל סורסקי

מצרכים (לשישה סועדים)

לשווארמה:

8 יחידות פרגיות ללא עור
1.5 כפות תבלין לשווארמה
2  יחידות בצל בינוני
4  כפות שמן צמחי
קורט מלח

להגשה:

½ צרור פטרוזיליה
2  יחידות עגבניות
טחינה
6  יחידות פיתות

אופן ההכנה:

מקלפים את הבצל ופורסים לטבעות.

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן וכאשר השמן חם מטגנים את הבצל עד לקירמול שלו (משהו בין 10-15 דקות). חשוב: מקפידים לערבב את הבצל לעיתים תכופות. אם נראה שהבצל מתחיל להישרף, מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים עד לאידוי המים.

בינתיים פורסים את הפרגיות לפרוסות דקות מאוד. אפשר לבקש מהקצב לפרוס עבורכם או להכניס לפריזר 15-20 דקות לפני על מנת להקל על החיתוך. אם מקפיאים את הפרגיות חשוב להפשיר אותן ולהביא אותן לטמפרטורת החדר לפני הטיגון.

שווארמה פרגיותצילום: טל סורסקי

מערבבים את הפרגיות עם התבלין לשווארמה וקורט מלח.

שווארמה פרגיותצילום: טל סורסקי

מחממים כף שמן נוספת במחבת וכאשר המחבת חמה מאוד מטגנים מחצית מכמות השווארמה עד שהנתחים צרובים יפה ומוכנים. חוזרים על הטיגון עם שארית הפרגיות.

מגישים את הפרגיות בפיתה עם ירקות ובצל מטוגן.

טל סורסקי

טל סורסקי הוא בשלן ביתי בעל בלוג המתכונים "מה יש לאכול", המתארח במדור האוכל של "הארץ". מתכונים נוספים של טל בעמוד: מה יש לאכול בפייסבוק

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ