סלט פרגיות לסגור את פינת הרעב

כשמתחשק לי לאכול ארוחת צהריים קלילה, בעיקר כשכל כך חם, אני תמיד חוזר אל סלט פרגיות שאפשר לשחק עם מרכיביו ולאכול אפילו קר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט פרגיות
סלט פרגיותצילום: טל סורסקי
טל סורסקי
טל סורסקי

הרבה פעמים שבא לי ארוחת צהרים בריאה וקלילה, בעיקר בקיץ כשחם ואין חשק לבישולים ארוכים אני מאוד אוהב להכין את הסלט פרגיות הזה שהוא יכול לסגור לי את הפינה של ארוחת צהרים. השרייה מקדימה של הפרגיות בתערובת של מיץ לימון ושמן זית יבטיחו לנו פרגיות שחומות מצד אחד, אבל מאוד עסיסיות מצד שני. בזמן שמשרים את הפרגיות אפשר להכין את שאר הסלט. 

אפשר להכין את המנה מראש, אם נגיד תרצו לקחת את הסלט לעבודה, אבל במקרה הזה חשוב לא לתבל את הסלט עד להגשה. קחו צנצנת אחת עם הרוטב, קופסה עם הירקות וקופסה נפרדת עם הפרגיות. במקרה הזה אפשר לחמם את הפרגיות מעט במיקרוגל או אפילו לאכול אותן קרות.

חומרים לארבעה סועדים:

להשריית הפרגיות:

צילום: טל סורסקי

4 יחידות פרגיות ללא עור, חתוכות לקוביות

2  כפות מיץ לימון

2  כפות שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

לסלט:

1  יחידה חסה רק העלים הפנימיים, או שקית לקט חסות

1 יחידה גזר

1 יחידה אבוקדו בשל אך מוצק

½  כוס אגוזי מלך

1  יחידה תפוז או אשכולית אדומה

15 יחידות צנוניות

1  ראש ברוקולי חתוך לפרחים קטנים

לרוטב:

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

1  כף חומץ תפוחים או חומץ פירותי אחר

1/2 כפית חרדל

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

סלט פרגיותצילום: טל סורסקי

אופן ההכנה:

מערבבים את הפרגיות עם חומרי המשרה בקערת פלסטיק או זכוכית ומשאירים כך למשך 20 דקות לפחות או עד שעתיים. חשוב רק לדאוג שלפני הטיגון הפרגיות תהיינה בטמפרטורת החדר.

חולטים את הברוקולי למשך 3-4 דקות במי מלח רותחים, מסננים ושוטפים במים קרים.

קורעים את החסה לחתיכות בגודל ביס ומניחים בקערה גדולה.

מקלפים את התפוז, מסירים את הציפה הלבנה מהפלחים וחותכים כל פלח לשלוש חתיכות.

מסירים מהצנוניות את הראש ואת השורש וחותכים לרבעים.

פורסים את הגזר לרצועות דקות בעזרת קולפן וחותכים כל חתיכה לחתיכות בגודל ביס.

חותכים את האבוקדו לקוביות ומערבבים עם מעט מיץ לימון.

מחממים מחבת ללא שמן וקולים את האגוזים 4-5 דקות עד שהם מתחילים להשחים.

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.

מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את הפרגיות 2-3 דקות מכל צד בכמה סבבים.

מערבבים את כל חומרי הסלט עם הפרגיות ויוצקים מעל את הרוטב.

טל סורסקי

טל סורסקי הוא בשלן ביתי בעל בלוג המתכונים "מה יש לאכול", המתארח במדור האוכל של "הארץ". מתכונים נוספים של טל בעמוד: מה יש לאכול בפייסבוק

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ