דברים נהדרים שאפשר לעשות עם תירס בגריל

קרוב לוודאי שכל מרכיב שהאהוב עליכם אפשר לפזר על קלח תירס חם, רק הקפידו להשתמש בחמאה, או מיונז או משהו סמיך אחר, שידביק יחד את הטעמים השונים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קלחי תירס
יש חיים אחרי תירס חם עם מלח וחמאהצילום: RYAN LIEBE / NYT
ניו יורק טיימס
אמילי פליישקר

אחת המנות שאנחנו מרבים להזמין במסעדות היא אלוטה. מדובר במנה של תירס מקסיקני צלוי מצופה במיונז, ועליו גבינת קוטיחה מקסיקנית, אבקת צ'ילי וליים. אחת המנות המפורסמות בסגנון היא מנת התירס האגדית של קפה הוואנה. חוץ מלצלות תירס עם הרבה חמאה, האלוטה הפכה (מאז שטעמנו אותה לראשונה) לצורת ההגשה המועדפת עלינו במנגלים ובפיקניקים (זו גם מנה נפלאה שאפשר להביא כשמישהו אומר ברוב טפשות שהוא שונא מיונז, כי באלוטה המיונז הוא מרכיב מרכזי ובה בעת בלתי מורגש).

כן, אלוטה היא מנה טעימה ביותר. אבל למה לצמצם את עצמכם לכל כך מעט צורות ההגשה היחידה כשמדובר בקלחי תירס? האם אין עוד דברים שאפשר לעשות עם קלחי תירס?ובכן, יש כאלה.

צילום: RYAN LIEBE / NYT

תירס ניתן להכנה בצורות מגוונות מאוד; קרוב לוודאי שכל מרכיב שהאהוב עליכם אפשר לפזר על קלח תירס, רק הקפידו להשתמש בחמאה, או מיונז או משהו סמיך אחר, שידביק יחד את הטעמים השונים. השתמשו בטכניקות הבאות בתור נקודת התחלה. תירס + טחינה + לימון + פפריקה מעושנת? תירס + חמאה + ממרח אנשובי + פטרוזיליה? הכל הולך. בקיצור, העולם נמצא בקלח התירס שלכם. והנה עוד כמה רעיונות:

1. קלח תירס עם תערובת תבלינים של Old Bay ולימון

2. קלח תירס עם ליים, רוטב דגים ובוטנים

3. תירס חריף עם חמאת מיסו ועירית

4. קלח תירס עם קוקוס וליים

5. קלח תירס קאצ'ו אה פפה

6. קלח תירס בופאלו

יש חיים אחרי תירס חם עם מלח וחמאהצילום: RYAN LIEBE / NYT

קלח תירס עם תערובת תבלינים של Old Bay ולימון

אם חוויתם את התענוג של אכילת דלי מלא סרטנים כחולים ממרילנד שפוזרו על נייר עיתון, קרוב לוודאי חוויתם את הטעם של תערובת תבליני Old Bay, ואתם יודעים שהיא הולכת מצוין עם תירס. בעבור קוראים משאר העולם, מדובר בתערובת תבלינים שכוללת מלח סלרי, פלפל שחור, שבבי צ'ילי כתוש ופפריקה (ניתן לרקוח אותה בעצמכם או בחנות תבלינים). בישראל נמכר התבלינים במעדניות המתמחות בחומרי גלם מיובאים. בשילוב התערובת הנ"ל על הקלחים תיהנו מטעם הים בלי צורך להשיג סרטנים טריים.

קלח תירס עם תערובת תבלינים של Old Bay ולימוןצילום: RYAN LIEBE / NYT

כמות: 4 מנות

זמן הכנה: 15 דקות

חומרים:

4 קלחים של תירס טרי, מקולף

4 כפות חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר

1 לימון, מגורד וחתוך לפלחים, להגשה

1/4 כפית תערובת Old Bay, ועוד להגשה

הכנה:

1) חממו את התנור לחום בינוני־גבוה. אפו את התירס בגריל במשך 10–12 דקות, וסובבו מדי פעם, עד שיהיה רך וצרוב במקצת (לחילופין הוסיפו תירס לסיר גדול עם מים רותחים ומלח ובשלו במשך 5–7 דקות).

2) בינתיים ערבבו בקערה קטנה חמאה, חצי מגרידת הלימון ו–1/4 כפית של Old Bay.

3) מרחו על התירס את תערובת החמאה. פזרו את שארית גרידת הלימון וה־Old Bay לפי הטעם. הגישו עם פלחי הלימון בצד, שאותם אפשר לסחוט על התירס.

קלחי תירס עם ליים, רוטב דגים ובוטנים

מיץ ליים, רוטב דגים וסוכר הם שילוב חזק שכדאי לכם לזכור אותו ולא רק לצליית תירס בגריל. השלושה הם הבסיס לכמה רטבים תאילנדיים ווייטנאמיים קלאסיים, כמו נואוק צ'אם ופריק נאם פלא. אבל הם גם יוצרים רוטב בן שלושה רכיבים קל להכנה שמתאים לכל דבר כמעט (בשר או דג צרוב, אורז, עלים ירוקים, ואפילו צלחת של אבטיח). אבל תחילה נסו אותם כך: ערבבו במיונז, פזרו על תירס, וצפו בבוטנים קלויים וקצוצים. תוספת של כוסברה היא אופציונלית, כך שאיש לא יכעס עליכם.

כמות: 4 מנות

זמן הכנה: 15 דקות

חומרים:

4 קלחי תירס טריים, מקולפים

1 ליים

6 כפות של מיונז

2 כפיות של רוטב דגים

1/2 כפית סוכר גבישי

1/2 עד 3/4 כוס בוטנים קצוצים וקלויים ללא מלח

3 כפות של כוסברה טרייה קצוצה (לבחירה)

הכנה:

1) חממו את התנור לחום בינוני־גבוה. אפו את התירס בגריל במשך 10–12 דקות, סובבו מדי פעם, עד שיהיה רך וצרוב במקצת (לחילופין הכניסו את התירס לסיר עם מים רותחים ומלח ובשלו במשך 5–7 דקות).

2) בינתיים גרדו את קליפת הליים. שימו בצד את גרידת הליים ואז חתכו את הליים לחצי. חצי אחד חתכו לארבעה פלחים, וסחטו את המיץ מהחצי השני לתוך קערה קטנה. ערבבו את המיונז, רוטב הדגים והסוכר עם המיץ של הליים.

3) מרחו את תערובת המיונז על התירס החם. פזרו בוטנים קצוצים, או, כדי להשיג כיסוי מירבי, פזרו את הבוטנים בצלחת וגלגלו בתוכם את התירס. פזרו גרידת ליים וכוסברה, אם אתם אוהבים. הגישו עם פלחי ליים בצד, לסחיטה.

תירס חריף עם חמאת מיסו ועירית

קלח תירס מרוח בחמאה הוא מנה מיוחדת דייה. אבל למי שאוהבים אוכל מתובל, תערובת התבלינים היפנית שיצ'ימי טוגאראשי תהפוך את המנה הזאת לחריפה במתינות ולמיוחדת ממש, ושווה לחפש אותה. משמעות השם היא "פלפל צ'ילי בעל שבעה טעמים", אם כי לא כל השבעה הם צ'ילי; התערובת מכילה קליפת תפוז קלויה, זרעי שומשום, ג'ינג'ר טחון ואצות וניתן להשיג אותה במעדניות המתמחות בתבלינים וחומרי גלם מהמזרח הרחוק.

קלחי תירס עם חמאת מיסו ועיריתצילום: RYAN LIEBE / NYT

כמות: 4 מנות

זמן הכנה: 15 דקות

חומרים:

4 קלחי תירס טרי, מקולפים

4 כפות חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר

2 כפות ממרח מיסו לבן

2 כפות עירית טרייה קצוצה דק

1 כפית שיצ'ימי טוגאראשי או שבבי צ'ילי כתושים

פלחי ליים, להגשה

הכנה:

1) חממו את התנור לחום בינוני־גבוה. אפו בגריל את התירס במשך 10–12 דקות, סובבו מדי פעם, עד שיהיה רך וצרוב במקצת (לחילופין אפשר להכניס את התירס לסיר גדול עם מים רותחים ומלח ולבשל במשך 5–7 דקות).

2) בינתיים, בקערה קטנה, ערבבו ביחד חמאה וממרח מיסו.

3) מרחו על התירס החם את חמאת המיסו. פזרו עירית ושיצ'ימי טוגאראשי, והגישו עם פלחי ליים בצד לסחיטה.

קלחי תירס עם קוקוס וליים

ציפוי טבעוני זה כולל שמן קוקוס שמוסיף עושר, מיץ ליים שמעניק חמצמצות, ושבבי קוקוס דקים וקלויים שתורמים למרקם.

כמות: 4 מנות

קלחי תירס עם קוקוס ולייםצילום: RYAN LIEBE / NYT

זמן הכנה: 15 דקות

חומרים:

4 קלחי תירס מקולפים

1 ליים

4 כפות שמן קוקוס

1/2 כוס שבבים קוקוס גדולים קלויים ללא ממתיק, קצוצים דק (או 3 כפות שבבי קוקוס קלויים ללא ממתיק)

מלח גס

הכנה:

1) חממו את התנור לחום בינוני־גבוה. אפו בגריל את התירס במשך 10–12 דקות, סובבו מדי פעם, עד שיהיה רך וצרוב במקצת (לחילופין הכניסו את התירס לסיר גדול עם מים רותחים ומלח ובשלו במשך 5–7 דקות).

2) בינתיים גרדו את קליפת הליים. שימו בצד את גרידת הליים וחתכו את הליים לחצי. חצי אחד חתכו לארבעה פלחים, ואת החצי השני סחטו לתוך קערה קטנה. ערבבו את השמן קוקוס וחצי משבבי התירס הקצוצים ביחד עם מיץ הליים.

3) מרחו על התירס החם את התערובת של שמן קוקוס ופזרו מלח. הזליפו את גרידת הליים ושארית שבבי הקוקוס. הגישו עם פלחי ליים בצד לסחיטה.

קלח תירס קאצ'ו אה פפה

קאצ'ו אה פפה היא מנת פסטה איטלקית מסורתית שכוללת גבינת פקורינו, פרמזן, פלפל שחור וקצת מהמים שבהם בושלה הפסטה. במקרה הנוכחי - קלחים אלה מקבלים את הטעמים של המנה המסורתית, אבל כאן רוטב הגבינה לא מדולל במים, לכן הוא עשיר וסמיך מאוד.

קלחי תירס בסגנון קאצ'ו אה פפהצילום: RYAN LIEBE / NYT

כמות: 4 מנות

זמן הכנה: 15 דקות

חומרים:

4 קלחי תירס טרי, מקולפים

4 כפות חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר

1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת

1/4 כוס גבינת פקורינו מגורדת

פלפל שחור טרי, גרוס גס

הכנה:

1) חממו את התנור לחום בינוני־גבוה. אפו בגריל את התירס במשך 10–12 דקות, עד שיהיה רך וצרוב במקצת (לחילופין הכניסו את התירס לסיר גדול עם מים רותחים ומלח ובשלו במשך 5–7 דקות).

2) בינתיים, בקערה קטנה, ערבבו יחד חמאה, חצי מהפרמזן, חצי מהפקורינו, וקצת פלפל גרוס.

3) מרחו על התירס החם את תערובת החמאה והגבינות. פזרו מלמעלה את הגבינה שנותרה וכסו כל קלח עם עוד קצת פלפל גרוס.

קלח תירס בופאלו

המתכון הזה דומה למנה חריפה של כנפי עוף אבל בלי העוף. אזהרה: הוא כולל גבינה כחולה, ויש בעולם אנשים שסבורים שרוטב בופאלו משתלב טוב יותר עם רוטב ראנץ' (ויש גם מי שסולדים מגבינה כחולה). אולי אתם נמנים עמם. אם כן, אתם יכולים להזליף רוטב ראנץ' (או את המתכון שלנו של רוטב ראנץ' על בסיס יוגורט) על קלחי התירס המרוחים בבופאלו.

קלח תירס בופאלוצילום: RYAN LIEBE / NYT

כמות: 4 מנות

זמן הכנה: 15 דקות

חומרים:

4 קלחי תירס, מקולפים

2 כפות חמאה ללא מלח

2 כפות רוטב חם בסגנון בופאלו

1/2 כוס פירורי גבינה כחולה

מלח גס ופלפל שחור

הכנה:

1) חממו את התנור לחום בינוני־גבוה. אפו בגריל את התירס במשך 10–12 דקות, עד שיהיה רך וצרוב במקצת (לחילופין הכניסו את התירס לסיר גדול עם מים רותחים ומלח ובשלו במשך 5–7 דקות).

2) בינתיים הכינו את הרוטב: במחבת קטן המיסו את החמאה עם הרוטב החם על אש קטנה (אתם יכולים לחמם את המחבת בגריל) וערבבו עד שיתמזגו ביחד. הורידו את המחבת מהאש וערבבו 2 כפות של גבינה כחולה. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.

3) מרחו על התירס החם את רוטב הבופאלו (זה יוצר הרבה לכלוך, אז עשו זאת על צלחת או על מגש). פזרו מעל את שארית הגבינה הכחולה.

לכתבתה המלאה של אמילי פליישקר בניו יורק טיימס

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ