פרגיות בגריל במרינדה מפתיעה, במיוחד לשונאי מיונז

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פרגיות בגריל במרינדת מיונז, ליים ואננס
פרגיות בגריל במרינדת מיונז, ליים ואננסצילום: טל סורסקי
טל סורסקי
טל סורסקי

פרגיות במרינדת מיונז, ליים ואננס. כן. קראתם נכון. גם אני פערתי את פי בתדהמה כשנתקלתי בפעם הראשונה במרינדה על בסיס מיונז. אני שונא מיונז וכמעט שלא עושה בו שימוש. גם אם אני "נאלץ" להכין כריך עם מיונז לילדים, יהיה צורך במיקרוסקופ אלקטרוני כדי לראות את שכבת המיונז הדקיקה.

לא מזמן הגיע אלינו ליישוב מגדל אננסים וחלקתי ארגז עם השכן. החלטתי סוף סוף לעשות ניסוי שיכולות להיות לו שתי תוצאות אפשריות: נגווע ברעב, נזרוק לפח את הפרגיות ואת האננס המשובח או שבסוף הארוחה, הבת שלי תבקש ממני להעביר לחברות שלה סדנת בישול וללמד אותן להכין את המנה הזאת.

מפה לשם, אני מקווה שעדיין נותרו אננסים טובים בשווקים, כי זאת היתה הצלחה מסחררת.

אבל בואו נחזור רגע אל המיונז. אחרי זמן קצר הבנתי את היתרונות הרבים של שימוש במיונז בצליית בשר ודגים. המיונז הוא למעשה אמולסיה של שמן ומים (ועוד כמה טעמים) ובגלל המרקם הסמיך שלו, הוא נצמד טוב יותר לבשר מאשר שמן.

להבדיל מהשמן שלפעמים טיפות שלו מטפטפות על הגחלים ויוצרות להבות, בעת צלייה עם מיונז החום של הגחלים (או המחבת החמה) גורמות למים להתאדות והשמן צולה היטב את הבשר. בנוסף, מאחר שמיונז מכיל חלמון (שמכיל פרוטאינים וסוכרים) נוצרת תגובת מייארד נהדרת (התגובה הכימית שגורמת להשחמת הבשר).

יתרון נוסף של המיונז הוא שכל תוספת שנוסיף לו "תידבק" לבשר הנצלה (או המטוגן) בדרך הרבה יותר טובה והטעם יהיה עז יותר. דווקא טעמו של המיונז כלל לא מורגש לאחר הצלייה.

אז בואו נתחיל.

בתוך קערה מספיק גדולה מניחים:

פרגיות בגריל במרינדת מיונז, ליים ואננסצילום: טל סורסקי

קילו פרגיות ללא העור
3 כפות גדושות של מיונז
מיץ וגרידה משני ליים או לימונים עסיסיים (3-4 כפות מיץ)
חצי כוס אננס קצוץ לקוביות קטנטנות
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
פלפל צ'ילי חריף קצוץ לפי רמת החריפות של הפלפל וטעם הסועדים

מערבבים את הפרגיות עם המרינדה ומשההים לפחות 30 דקות על מנת שהפרגיות יגיעו לטמפרטורת החדר (אפשר להכין את כל מראש לילה קודם ורק להוציא 30 דקות לפני הצלייה).

פרגיות בגריל במרינדת מיונז, ליים ואננסצילום: טל סורסקי

את הפרגיות אפשר להכין על הגריל או על מחבת חמה, ללא צורך בשימון בזכות המיונז.

פרגיות בגריל במרינדת מיונז, ליים ואננסצילום: טל סורסקי

צולים או מטגנים את הפרגיות כ-4-5 דקות מכל צד (בהתאם לעובי שלהן) ולפני ההגשה סוחטים מעל ליים טרי.

למי שממש מסרב להתקרב אל המיונז: אפשר להכין גם מרינדה ללא המיונז ובתוספת כוסברה קצוצה ולהבריש את הפרגיות ממש לפני ההגשה. 

טל סורסקי

טל סורסקי הוא בשלן ביתי בעל בלוג המתכונים "מה יש לאכול", המתארח במדור האוכל של "הארץ". מתכונים נוספים של טל בעמוד: מה יש לאכול בפייסבוק

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ