מרק לגמן של חנן מרגילן

לגמן, מרק האטריות של המסעדה הבוכרית "חנן מרגילן", פותח את מדור "מתכונשף" ובו נביא מדי שבוע מתכוני מנות אהובות ממסעדות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק לגמן של חנן מרגילן
מרק לגמן של חנן מרגילןצילום: מגד גוזני

לכבוד חזרת המסעדות, אנחנו שמחים להשיק את "מתכונשף", מדור מתכונים חדש בו נחזור אל המנות האהובות מהמסעדות, אל מנות הדגל של מסעדות, שפים או מתכונאים, ומביאים אותן בגרסה הביתית שלהן. והפעם: מרק לגמן של מסעדת חנן מרגילן.

המנה מגיעה ממדינות מרכז אסיה ומערב סין, וזוכה לגרסאות שונות. הלגמן הן בעצם אטריות שמזכירות ספגטי שמנמן ששוחות בתוך מרק או רוטב עסיסי. מכינים אותן באופן מסורתי ידנית, על ידי מתיחה חוזרת וזריזה של הבצק, שמכפיל את עצמו עוד ועוד, עד שמתקבלות רצועות ארוכות ודקות. הגרסה של המסעדה הבוכרית "חנן מרגילן" שבשכונת שפירא בתל אביב, היא מרק עדין וחמצמץ מעגבניות, שמקבל גם קיק של פלפל חריף – בדיוק מה שתרצו בעונה המוזרה הזו שהיא מעין שילוב של חורף אבל לגמרי אביב. ההכנה זריזה וכוללת בעיקר קיצוץ של ירקות, ואפילו גרסה ארוזה של האטריות המועדפות עליכם לא פוגמת בטעמים המרעננים של המרק.

מרק לגמן של חנן מרגילןצילום: מגד גוזני

חומרים למרק לגמן בגרסה הביתית ל-4-6 סועדים:

1 קילו בשר, למשל פילה מדומה (נתח מספר 6) או כל נתח שמתאים לבישול ארוך

כוס שמן

2 בצלים גדולים

2 פלפלים אדומים מתוקים

1 פלפל בולגרי ירוק (מתוק)

1 פלפל ירוק חריף

3 עגבניות 

2 קולרבי

1 קופסה קטנה (100 גרם) של רסק עגבניות

1 כף זרעי כמון

כוסברה קצוצה

1 כף מלח (או קצת פחות, לפי הטעם)

1-2 ליטר מים

1 חבילת אטריות ביצים או פסטה מסוג ספגטי

מרק לגמן של חנן מרגילןצילום: מגד גוזני

ההכנה:

חותכים את הבשר לרצועות ארוכות בעובי של כאצבע (לא דק מדי ולא עבה מדי).

חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל בינוני.

מחממים את השמן בסיר עם תחתית עבה (רצוי מברזל יצוק) ומטגנים בו את הבשר מספר דקות. נמנעים מלייבש את הבשר.

מוסיפים לסיר את כל הירקות, מטגנים קלות. 

מוסיפים את רסק העגבניות, הכמון והמלח ומערבבים היטב. 

יוצקים מים לפי הצורך, לכדי כיסוי הבשר והירקות. מביאים לרתיחה. 

כשהמרק רותח מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שהכל מתרכך. 

בינתיים מבשלים את האטריות - מרתיחים מים בסיר נפרד ומבשלים לפי הוראות היצרן. 

ההגשה - מחלקים את האטריות לקערות, יוצקים עליהן את המרק, ומפזרים את הכוסברה מעל.

__________

מחפשים מתכון למנה אהובה שאכלתם במסעדה? כתבו לנו ונביא אותו: food@haaretz.co.il או כתבו לנו בתגובות מטה

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא: