אגוזים במייפל: פשוט אי אפשר להפסיק לאכול
השילוש האהוב של מתוק-חריף-מלוח מתגלם באופן מושלם באגוזים קלויים במייפל ובתבלינים. אין אחריות על הסכנה להתמכרות

לפני שממשיכים אל המתכון או אם חושבים להכין אותו, יש שתי נקודות קריטיות:
1. בסוף המתכון יש כתב ויתור אחריות. אם אתם הולכים להכין את המתכון הזה, אני מבקש להסיר כל אחריות על מה שיקרה לכם. כבר היו כאלה שקראו לי סוחר סמים ולפיצוחים האלה קראו הרואין.
2. מכירים את הסירופ הכתום בטעם מייפל? שכחו ממנו. זה לא מייפל. זה סוכר בטעמים. עשו לעצמכם טובה והכינו את המתכון ממייפל אמיתי.
עכשיו שסגרנו את הפינה הזאת אפשר להתחיל להכין.
זוהיתה שנה די מוזרה לציין בה את ט"ו בשבט, אך אם קניתם המון פיצוחים או נשארו לכם כל מיני סוגים של אגוזים לא קלויים, אפציר בכם לערוך ניסוי ולהכין את האגוזים הללו.
- לחמניות בריוש לשבת בבוקר
- סלט פרגיות לסגור את פינת הרעב
- ליום של חול או לארוחה חגיגית: פילה דניס עם ירקות בגריל
- געגועים לווייטנאם: מרק פו מושלם שמכינים בבית בקלי קלות
- פרגיות בגריל במרינדה מפתיעה, במיוחד לשונאי מיונז
אפשר להכין את המתכון הזה עם כל סוג של אגוז, אבל זמני האפייה פה מיועדים לאגוזים בגודל פחות או יותר אחיד. אם בוחרים למשל באגוזי ברזיל, התחילו לאפות אותם ואחרי 5 דקות הוסיפו את שאר האגוזים.
לאגוזים: (כל האגוזים טבעיים – לא קלויים ולא מומלחים)
כוס פקאן קלוף
כוס שקדים
כוס קשיו
חצי כוס פיסטוקים קלופים
לתיבול:
1/3 כוס מייפל אמיתי
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה מעושנת (אופציה)
¼ כפית קינמון
1/8 כפית צ'ילי גרוס או פלפל קאיין (אופציה לאוהבי החריפות)
כף מלח גס
ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את כל סוגי האגוזים.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב עד שכל האגוזים מצופים באחידות.
מסדרים את האגוזים בשכבה אחידה על תבנית עם נייר אפייה.
קולים במשך 15-20 דקות, אך כל 5 דקות מערבבים את האגוזים.
לאחר הצינון מפרידים את האגוזים שנדבקו ושומרים בכלי אטום. שיהיה בהצלחה עם האיפוק.
טל סורסקי
טל סורסקי הוא בשלן ביתי בעל בלוג המתכונים "מה יש לאכול", המתארח במדור האוכל של "הארץ".
מתכונים נוספים של טל בעמוד: מה יש לאכול בפייסבוק או באינסטגרם: https://www.instagram.com/p/CC0NAz_ncaF/?