מתכון |

פילה דג סול בציפוי תירס פריך

גרסה פריכה קצת יותר לשניצל שמשפרת אפילו דג קפוא כמו סול

רונית פנסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פילה דג סול בציפוי תירס פריך
רונית פנסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 מנות

דג הסול אינו נחשב בארץ לדג אנין במיוחד, שכן כאן משיגים אותו לרוב כשהוא קפוא, וגם אז ברוב המקרים לא מדובר בפילה סול משובח אלא בקרובי משפחה חסרי ייחוס. עם זאת, גם אלה הקפואים יזכו לעדנה אם נפשיר אותם כהלכה (באטיות, לאורך הלילה, ובמקרר) ונצפה אותם בציפוי הפריך הבא. אם בכל זאת שמתם יד על סול טרי, התוצאה תהיה כמובן משובחת אף יותר.


רכיבים

  • 8 פילה סול (2 למנה)

  • מיץ מ-1 לימון קטן, או ליים

  • 2 כפיות חרדל גרגרים

  • 3 כפות קמח

  • 1 כוס קמח תירס טחון דק

  • חצי כפית אבקת צ'ילי

  • רבע כפית אבקת ג'ינג'ר

  • חצי כפית מלח

  • שמן תירס לטיגון

הוראות הכנה

שוטפים ומייבשים, בעזרת מגבות נייר, את פילה הדג.

מערבבים את מיץ הלימון עם החרדל ויוצקים על הדג, מורחים בעדינות את מכל הצדדים.

בקערה, מערבבים את הקמח, קמח התירס, אבקת הצ'ילי, הג'ינג'ר והמלח.

מחממים את השמן במחבת גדולה.

טובלים כל פילה דג בתערובת קמח התירס ומעבירים מייד למחבת.

מטגנים עד שהציפוי משחים משני הצדדים.

מגישים מיד, עם פלחי לימון או ליים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ